Finalisten | NL Copa Jerez 2024

De jury heeft restaurant Zoldering, Restaurant Puur Sanh en Restaurant Basiliek uitgeroepen tot de finalisten van de Nederlandse finale, die op 24 juni in Amsterdam zal plaatsvinden.  De vierkoppige vakjury – sommeliers Heleen Boom, chef, sommelier en restauranteigenaar Adrian Zarzo Habraken, Neerlandica en vinoloog Magda van der Rijst en gepensioneerd maître Peter Bruins – heeft zich deze editie van de tweejaarlijkse prestigieuze sherry-spijs wedstrijd Copa Jerez een groot aantal aanmeldingen beoordeeld. Dit aantal inzendingen laat zien dat de Nederlandse horeca serieus bezig blijft met het werken met sherry’s op hoog gastronomisch niveau.

De finalisten zijn:

Sommelier Marvin Walraven en chef Nino Christoffel
Zoldering, Amsterdam

Sommelier Stijn Hinke en Jean Paul Witte
Restaurant Puur Sanh, Berg en Dal
Sommelier Anne Marie Nijhoff en chef Yornie van Dijk
Restaurant Basiliek, Harderwijk
De drie finalisten zullen het op 24 juni 2024 tegen elkaar opnemen bij Peter Pan Kookstudio in Amsterdam. Het prachtige kookatelier  biedt de teams, bestaande uit een kok en een sommelier, alle voorzieningen om hun finale-opdracht op professionele wijze te kunnen bereiden. De presentaties van de teams worden beoordeeld door de jury en een vertegenwoordiging van het Consejo Regulador uit Jerez.
De Copa Jerez is twintig jaar geleden ontstaan als een unieke kans voor chefs en sommeliers om te verdiepen in het gastronomisch potentieel van sherry. De Copa Jerez wordt gezien als een gerenommeerd wereldpodium. Het winnende team van de Nationale Finale zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Internationale Finale van de Copa Jerez in Jerez de la Frontera in Spanje in 2025. Daar zal het team het opnemen tegen de finalisten van zeven andere landen.
De finalisten die tijdens de Nederlandse voorronde op de tweede en derde plaats eindigen, worden in Jerez uitgenodigd voor een meerdaagse course tot Certified Sherry Educator.
Copa Jerez
Bron: pb

Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl