Frankrijk populairste wijnvakantieland

Frankrijk populairste wijnvakantieland

FrankrijkDe regio Elzas in Frankrijk is de beste vakantiewijnstreek van de wereld blijkt uit onderzoek van zoover.nl. Op de tweede plaats staat de Bourgogne gevolgd door de Westelijke Kaap in Zuid-Afrika. De Duitse regio Rijnland-Palts bezet plek nummer vier en Piëmonte in Italië is nummer 5.

Waar de Bordeaux en Champagne streek bekend staan als wijnstreken bij uitstek blijkt uit onderzoek van Zoover dat juist in andere regio’s veel meer gesproken wordt over wijn in de beoordelingen. De onafhankelijke vakantiesite Zoover bekeek beoordelingen van de regio’s en in hoeveel beoordelingen op een positieve manier over wijn wordt gesproken.


Frankrijk domineert top 5


Met noteringen op plek 1 en 2 voert Frankrijk de top 5 van beste vakantiewijnstreken aan. Zo wordt er in 6.7% van de beoordelingen over de streek ‘Elzas’ een ervaring met de wijnen uit de streek gedeeld. In het geval van Bourgondië is dat 5.4%. Bezoekers van Zoover roemen de wijnen die in de regio’s Elzas en Bourgondië gemaakt worden. Een bezoeker op Zoover schrijft over de Elzas: ‘Hier vind je de grootste en bekendste wijnkelders met grote namen van prestigieuze wijnen. Wie hier éénmaal komt, komt steeds terug.’


Ook de omgeving maakt een reis naar een van de wijnparadijzen aantrekkelijk. In de regio Elzas ‘zie je de wijnvelden liggen zover je kunt kijken,’ aldus een bezoeker van Zoover. In Bourgondië hebben niet alleen de smaakpapillen maar ook de ogen wat te verwerken. Een bezoeker van Zoover : “Als wijnliefhebber kun je in de omgeving erg mooie wijngaarden en wijnboerderijen bezoeken.”

 

Zuid-Afrika, Duitsland en Italië


De derde positie van populairste wijnregio’s op vakantie wordt ingenomen door Zuid-Afrika. De Westelijke Kaap staat bekend als groot leverancier van mooi Zuid-Afrikaanse wijnen. De regio Rijnland-Palts in Duitsland is op de vierde plek geëindigd. In 3.8% van de beoordelingen van deze regio wordt het onderwerp ‘wijn’ aangehaald. De laatste plek in de top 5 vinden we de Italiaanse regio Piëmont waarover 3.2% van de beoordelingen over wijn gaat.

Meer informatie:
Meer achtergrondinformatie over het onderzoek op: http://weblog.zoover.nl/algemeen/populairste-wijnstreken-van-wereld/ 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl