Gallo

Proefnotitie: Ernst & Julio Gallo

 

galloE&J Gallo is niet zomaar een wijnbedrijf, het is een megaconcern. Het bedrijf bestaat sinds 1933 en is opgericht door de twee broers Ernst en Julio Gallo. Beide broers zijn inmiddels overleden, de laatste drie jaar geleden, en hebben een gigantisch bedrijf nagelaten. Het hoofdkantoor staat in Modesto, Californië en wereldwijd zijn er 4500 mensen in dienst. De derde generatie Gallo heeft nu de leiding over het bedrijf. Gallo maakt een enorme hoeveelheid wijn in diverse brands, daarnaast vertegenwoordigen en distribueren ze talloze andere merken. Wijn, frisdranken, cognacs etc. Vraag is wat deze gigantische productie doet met de wijnen.

In Nederland worden 2,5 miljoen flessen van Gallo verkocht, wereldwijd een veelvoud daarvan. Dat zijn geen boetiekwijnen, zoveel is duidelijk. Winebusiness.nl proefde onlangs twee ranges wijnen van E & J Gallo. De twee hier te verkrijgen ranges zijn Family Vineyards en Five Oaks. De laatste categorie is voornamelijk bedoeld voor de horeca, een wat hogere wijn. De shiraz rosé, cabernet sauvignon en chardonnay van Five Oaks zijn prima producten. De rosé is lekker droog en fruitig, de cabernet is stevig en de chardonnay is wat je van een nieuwe wereld chardonnay kunt verwachten. Tropisch fruit, vanille, crèmig en vettig. De verschillende wijnen van de Family Vineyards range hebben een zoetje. Dit kan komen door het hogere Californische alcoholpercentage, maar waarschijnlijk ook door de vinificatie. Hier moet je van houden en gezien het aantal verkochte flessen, vinden genoeg Nederlanders dat plezant. Zo raar is dat niet, Nederlanders zijn nog steeds één van de grootste consumenten ter wereld van demi-sec wijnen. De cabernet sauvignon en de merlot van de Family Vineyards zijn acceptabele dagelijkse slobbertjes met een minder pregnant zoetje, die je met een gerust hart op tafel kunt zetten.

 

Gallo Family Vineyards en Gallo Five Oaks zijn bij diverse zaken te verkrijgen. Onder andere bij C1000, Dirk van den Broek, Jumbo, Dirck III, Spar, Super de Boer en Plus. Sinds september 2009 heeft E. & J. Gallo Winery Walraven|Sax aangesteld voor de marketing en distributie van haar wijnen in Nederland. Gallo Family Vineyards en Five Oaks wijnen kosten resp. vijf en zes Euro. Voor de volledige lijst en meer informatie zie www.gallofamily.nl 

 

 


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl