GCF | Wine Experience Days

Proef meer dan 600 wijnen tijdens de jaarlijkse overzichtsproeverij Wine Experience Days van Les Grands Chais de France. Van 30 april tot en met 2 mei vindt dit evenement voor wijnprofessionals en zakelijk geïnteresseerden plaats in het monumentale Kasteel Woerden, te Woerden.

Les Grands Chais de France is de grootste wijnproducent- en exporteur van Frankrijk en staat wereldwijd zelfs in de top 5. De productiefaciliteiten zijn te vinden in Petersbach, Elzas wat gezien kan worden als het hart van Europa. Door de aankoop van vele Franse wijndomeinen bestaat een groot deel van het assortiment logischerwijs uit Franse wijnen, maar inmiddels vallen er ook domeinen uit de nieuwe wereld onder de groep. Les Grands Chais de France is al sinds 1979 een familiebedrijf voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijke speerpunten zijn.

Tijdens de Wine Experience Days zal er een zeer ruime selectie van Franse wijnen, nieuwe wereldwijnen en spirits te proeven zijn. Ondanks dat er maar liefst ruim 600 wijnen en spirits te proeven zijn, raakt dit slechts een deel van het brede aanbod.

Exclusieve Bordeaux kelderschatten
Ook voor exclusieve Bordeaux kelderschatten is Les Grands Chais de France de juiste partij. Zij geven inkopers namelijk direct toegang tot de collectie van dochteronderneming Crus et Domaines de France – Maison de grand vins à Bordeaux. Dit is een van de mooiste wijnkelders van Bordeaux waar meer dan 150 wijnhuizen uit de streek bij aangesloten zijn.

Inspirerende thema’s en masterclasses
Tijdens deze meerdaagse uitgebreide overzichtsproeverij worden er interessante thema’s uitgelicht zoals bakermat de Elzas, Languedoc en Provence. Bezoekers die op zoek zijn naar meer verdieping kunnen diverse masterclasses bijwonen, zoals Tour de Crémants, Wijnen uit Languedoc & Provence of de Guided Spirit Tasting. Alle masterclasses worden gegeven door een wijnmaker of specialist.

Altijd al de verschillen en overeenkomsten tussen de crémant appellaties willen weten? Doe dan mee met de ‘Tour de Crémants’ waar dit allemaal wordt toegelicht en ook direct te proeven is. Er staan namelijk meer dan 20 crémants uit alle Franse crémant appellaties open. Deelname aan de masterclasses is op basis van beschikbaarheid.

Aanwezige wijnhuizen
Naast dat er van minstens vijftig wijnhuizen een brede range wijnen open staat, krijgen bezoekers ook de kans om direct kennis te maken met wijnmakers en exportmanagers van meerdere wijnhuizen. Een greep uit de aanwezige domeinen: Château du Cleray uit de Loire, Domaine de la Baume uit de Languedoc, Château Terrebonne uit de Provence, Arthur Metz uit de Elzas, Domaine Marguerite Carillon uit Bourgogne en Château Bastor-Lamontagne uit Bordeaux.


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl