Gingery | Een shotje op basis van Peruaanse gember

Ondernemers Thomas Vørding, Pascal Peeters en Paul Selier delen al jaren een passie voor mooie dranken maar misten nog een topkwaliteit shotdrank op basis van gember. Ieder voor zich hebben de drie ondernemers ruime ervaring in het ontwikkelen en op de markt brengen van sterke dranken, en met Gingery vormen ze nu een ijzersterk team. ‘We komen uiteraard veel in de horeca en zagen allemaal dat gember erg populair is op het moment. De zachte aromatische en pittige smaak van gember spreekt steeds meer mensen aan.’ vertelt Pascal Peeters. Het verbaasde het drietal dan ook dat er nog geen alcoholische gember shot in de markt verkrijgbaar was. Dit was de aanleiding om samen aan de slag te gaan en een gembershot te maken.

Pittige Peruaanse gember

In de zoektocht naar de juiste ingrediënten kwamen ze specifiek uit bij biologische Peruaanse gember: ‘De handmatig geoogste gember heeft een volle uitgesproken smaak en is een stuk pittiger dan bijvoorbeeld Chinese gember. Precies waar we naar opzoek ware.,’ aldus Paul Selier.

We wilden een shot maken met een kick die ook echt lekker is. Het samen drinken van een shotje moet vooral leuk zijn.’vertelt Thomas Vørding. Omdat de drie mannen uit Amsterdam van dranken houden met een zekere complexiteit zijn er in Gingery naast biologische gember ook verschillende soorten citrusfruit en citroengras gebruikt. ‘De toevoeging van szechuan en roze peper maken het recept af en zorgen voor een verassende nasmaak en lichte tinteling op de tong.’, zegt Pascal Peeters.

Laag in suiker

Gingery heeft een alcoholpercentage van 28 procent en wordt gemaakt op basis van uitsluitend verse en 100 procent natuurlijke ingrediënten. Een shotje heeft bovendien zo’n 50 procent minder suiker dan een gemiddelde likeur en is daarom een bewuste(re) keuze. Een heerlijk pittig en verrassend drankje. Een aanrader!

 

Gingery


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl