Perfecte zomerwijnen | Gall & Gall | Chianti DOCG | Mario Primo

Nu de mussen van het dak vallen, de warmte en de droogte aanhouden, wordt het tijd voor zomerwijnen. Wijnen die doordrinkbaar zijn, niet te zwaar en het gemoed verlichten. De hitte valt sommigen zwaar op het dak tenslotte.

Vandaag reizen we af naar Toscane. Voordat we inzoomen op de wijn van vandaag eerst een kleine intro van Toscane. Wijnbouw is van groot belang voor deze regio. Het is een wijnstreek van uitersten. Topkwaliteit versus massaproductie. Een paar cijfers van de wijnstreek. Toscane heeft ruim 60.000 hectare, waarvan 71% onder een beschermd herkomstgebied valt. Sangiovese is de belangrijkste druivensoort, gevolgd door trebbiano, merlot, cabernet, canaiolo, syrah, vermentino, malvasia en vernaccia.

Totale wijnproductie in 2,9 miljoen hectare, 60% komt van de 36 DOC.’s en11 DOCG’s. Binnen die 60% is Chianti en Chianti Classico verantwoordelijk voor 65% (47,5 % en 17,4%). Mario Primo komt van de Chianti DOCG.

De Chianti mag 30% andere druiven bevatten en zelfs 10% wit.

Mario Primo, de wijn van vandaag , is een moderne, fruitige Chianti in een retro. Een fles die hartstikke leuk op tafel staat. Aan de rode sangiovese druif zijn de witte malvasia en trebbiano toegevoegd. Dit geeft de wijn een bijzonder frisse en fruitige smaak. Maar de wijn bevat wel sangiovese, dus er is een zekere stroefheid. Drink deze wijn gekoeld, ongeveer 2 uur van te voren in de koelkast leggen. Pasta of pizza erbij eten kan natuurlijk ook. Mario Primo is een perfecte zomerwijn.

Deze wijn kost € 8,29 voor kaarthouders zelfs € 5,99.

Gall | Mario Primo


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl