Met vijf volle beurshallen en een recordaantal bezoekers was de 11e editie van Gastvrij Rotterdam grootser dan ooit! Robert Melaard, managing director bij Gastvrij Rotterdam: “Na het mooie resultaat van onze jubileumeditie in 2023, heeft ook deze 11e editie van Gastvrij Rotterdam weer het bezoekersrecord verbroken. In totaal mochten we 19.724 bezoekers verwelkomen en dat overstijgt opnieuw alle verwachtingen. We zijn enorm blij dat we ook deze editie met onze Founding Partners, zoveel branchepartners, mediapartners en de 500 exposanten zo mooi hebben neergezet.”
Trending themapaviljoens druk bezocht
Het duurzaamheidspaviljoen “Dit Smaakt naar Meer!” en het Plant-based Pavilion (hal 5) waren ook dit jaar weer een ware groene hotspot en een belangrijk oriëntatie punt voor de vele ondernemers en managers die de beurs bezochten.
De kwaliteit van het bezoek was ook af te lezen aan de druk bezochte Cocktail Promenade, The Beer Xperience en het bruisende Wine & Fine Food Paviljoen; de laatste trends en ontwikkelingen werden gepresenteerd en er werd het nodige geproefd. Toch bleef de sfeer gemoedelijk en zakelijk.
Culinaire topwedstrijden op de beursvloer
Ook dit jaar wist Gastvrij Rotterdam weer een gerenommeerd wedstrijden programma aan te bieden. De organisatie wil graag een platform bieden aan jong talent maar ook chefs die al in een volgende fase van hun carrière zitten.
Op de eerste beursdag stond de Nederlandse Finale van Bocuse d’Or op de agenda. François Geurds, SVH Meesterkok en voorzitter Bocuse d’Or Nederland: “Het is heel belangrijk om de jeugd te enthousiasmeren en de toekomst te waarborgen voor de gastronomie in Nederland. Maar ook om Nederland te laten zien op wereldniveau. De finale was spannend met sterke teams die dicht op elkaar zaten. Uiteindelijk kon er maar één winnaar zijn, en dat was Jet Loos samen met haar commis Rowin IJsseldijk.”
Later die middag zetten Robert Melaard en François Geurds hun handtekening onder een nieuwe overeenkomst, waarmee ook de Nederlandse finales van Bocuse d’Or in 2026, 2028 en 2030 op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam zullen plaatsvinden.
Daarnaast vonden nog vele andere (nieuwe) culinaire wedstrijden en finales plaats: de finale van de 100% pure plant wedstrijd: The Green Chef’s Hat, de Wijnvrouw van het Jaar, de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts, de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs, Jonge Keukenhelden en het Glazen Kalf, het NK Sabreren, het NK Oestersteken en de Gaia Green Awards voor de meeste duurzame hotels, restaurants en MICE locaties.
Founding Partners van Gastvrij Rotterdam
Gastvrij Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door haar Founding Partners: Bidfood, Cordier, Eijsink, Van Geloven, Heineken, J. van Doorn BV, Rational, Rungis, Satelliet, Schmidt Zeevis, Sligro, Verwiel & Wijngaard, Winterhalter en De Zeeuw’s Vlees en Vleeswaren.
Gastvrij Rotterdam 2025
De 12e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 22 tot en met 25 september 2025 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam is er voor ondernemers en managers in het midden- en hoogsegment horeca. Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.