Graham’s Ne Oublie

Graham’s Ne Oublie


Grahams Ne Oublie
De familie Symington, eigenaren van Graham’s, presenteert Ne Oublie. Een unieke wijn uit 1882, het jaar dat overgrootvader Andrew James Symington in Portugal aankwam. Tussen de vele duizenden vaten Port in de Graham’s Lodge lagen al die tijd drie vaten apart. Uit één van deze vaten zijn nu, na 130 jaar, 656 individueel genummerde flessen gebotteld in een speciaal voor deze Portwijn ontworpen karaf.Ne Oublie is uitsluitend op inschrijving verkrijgbaar met een consumentenprijs vanaf 5.500 euro.

 

Ne Oublie symboliseert de historie van de familie Symington en brengt vakmanschap uit Portugal, Schotland en Engeland samen. Een Portwijn waar generaties wijnmakers, keldermeesters en tonneliers zich gedurende 130 jaar over hebben ontfermd. De kristallen karaf werd ontworpen door kristalproducent Atlantis uit Portugal. Het Sterling Silver dat het glaswerk siert werd gevormd en gegraveerd door de Schotse zilversmeden van Hayward & Stott. De exclusieve lederen kist werd ontworpen door de Engelse lederproducent Smythson’s,die in de vormgeving koos voor de balans tussen functionaliteit en optimale kwaliteit.

Invloeden van de Dourovallei en Atlantische Oceaan

Graham’s Ne Oublie bracht zijn eerste 40 jaar in de Douro door, waar de zomerse hitte hem concentratie en intensiteit gaf. Daarna ouderde hij 90 jaar in de kelders van Graham’s in Vila Nova de Gaia, waar de invloed van de Atlantische Oceaan zorgde voor een nieuwe dimensie met frisse tonen en verfijnde zuren.

Toen hij 18 jaar werd, besloot de Schotse Andrew James Symington zijn geluk in Portugal te zoeken. Hij ging aan de slag in de textieltak van W.&J. Graham’s, maar al snel raakte hij besmet met het Portvirus en werd verliefd op de afgelegen Dourovallei. In 1905, toen hij 42 jaar was, werd hij mede-eigenaar van Warre’s Port en in 1912 van Dow’s. Hij en zijn vrouw brachten hun liefde voor de Douro en de wijnen over op hun kinderen. Pas veel later, in 1970, kochten de kleinzonen van Andrew het Porthuis Graham’s, het bedrijf waar hij zijn carrière was begonnen.

Ne Oublie – opdat wij niet vergeten

In 1920 kocht Andrew James Symington vier vaten Port uit 1882, het jaar waarin hij een nieuw leven was begonnen. Vorig jaar besloot de familie Symington één van de vaten te bottelen, ter nagedachtenis aan de Schotse Andrew en zijn Engels-Portugese vrouw. De naam verwijst naar het Graham’s motto Ne Oublie: opdat wij niet vergeten. De andere twee vaten worden toevertrouwd aan de volgende generatie, die zelf mag bepalen wat ermee gedaan wordt, maar niet eerder dan in 2025.

Graham’s Port in Nederland

Graham’s is een prestigieus Portmerk dat wereldwijd de hoogste beoordelingen krijgt en door kenners als de ultieme Port wordt beschouwd. Graham’s Port wordt in Nederland via Verbunt Wijnkopers verkocht aan de horeca en wijnspeciaalzaken, Meer dan 100 van deze winkels zijn aangesloten zijn bij de Wijnkring, www.wijnkring.nl.

Meer weten? Kijk op: www.neoublie.grahams-port.com 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl