HEMA | maakt Rosé met consumenten

Hema zet vanaf deze week een unieke Spaanse rosé in het wijnschap: Juntos Rosé. In februari werd de samenstelling en smaak van deze wijn bepaald door twintig HEMA klanten onder leiding van de Spaanse wijnmaker Carlos Rubén en Harold Hamersma. Niet eerder bracht een grote Nederlandse retailer een wijn op de markt die volledig door een panel van consumenten is samengesteld. Naast de keuze voor de druivenrassen mochten de deelnemers ook een voorkeur geven voor het etiket. Een wijn die dus helemaal door en voor consumenten gemaakt is. De wijn kreeg dan ook de naam Juntos wat ‘samen’ betekent in het Spaans.

Na een voorselectie via de wijnpagina van HEMA.nl mochten twintig HEMA klanten in februari aanschuiven in de proefruimte op het HEMA hoofdkantoor. Wijnmaker Carlos Rubén uit Aragón had acht basis roséwijnen van de druivenrassen bobal en tempranillo meegenomen. Het merendeel van het gezelschap bestond uit vrouwen, en dat was volgens Hamersma een pluspunt: “Vrouwen ruiken beter dan mannen, het is dan ook niet raar dat wijninkopers vaak vrouwen zijn”.

Met elkaar ‘puzzelden’ de gasten net zolang tot er een wijnblend ontstond die ieders goedkeuring kon wegdragen; de meest ideale rosé volgens het gezelschap. De nieuwe wijn Juntos bestaat uit een blend van bobal, vaak gebruikt voor z’n volume, en tempranillo, die de wijn een serieuze body geeft.

De wijn is donkerder (rood) van kleur. Nu Provence rosé’s zo populair zijn, zie je deze kleur minder en dat is jammer, want het is wel degelijk aanlokkelijk. Je ruikt een licht zoetje, maar in de afdronk is de rosé droog en ongelofelijk fruitig. een rosé om blij van te worden. (ChvZ).

Alexandra Pouderoyen, wijninkoper van HEMA, is erg blij met het resultaat: “Het was natuurlijk heel spannend om dit te doen met mensen die wel van lekkere wijn houden maar geen expert zijn. Zeker omdat dit nog nooit eerder op deze manier is gedaan. Dan zie je pas dat blenden eigenlijk heel moeilijk is, in eerste instantie kan de geur fantastisch zijn, maar dan kan de smaak uiteindelijk helemaal wegvallen. Na zo’n vijf rondes kwam Juntos naar voren als favoriet van de groep, met een licht bloemige geur en een heerlijk frisse smaak, ideaal voor de zomer”.

De makers van Juntos prijken trots met hun foto op het rug etiket van de fles. Wijnliefhebbers die graag een fles willen proeven moeten snel zijn, want er is maar een beperkte productie. De Juntos Rosé koop je bij HEMA of hema.nl en kost €5,- per fles.

Over HEMA
Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten makkelijker en leuker. De producten en diensten van HEMA kenmerken zich door goede kwaliteit, een goed ontwerp voor een scherpe prijs. HEMA heeft meer dan 750 winkels in 10 landen, ruim 19.000 medewerkers en ruim 32.000 producten en diensten. Echt HEMA.
HEMA


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl