KVNW 2

2 nieuwe KVNW Register Wijnhandelaren

 

Van Houtert Alblas

Dit keurmerk geeft bedrijven de gelegenheid zich positief te onderscheiden‘, aldus voorzitter Van Houtert. Gisteren hebben Le Vin en Direct en SVBE Wijnprofessionals het vernieuwde certificaat KVNW Register Wijnhandelaar uitgereikt gekregen. Ze ontvingen het keurmerk tijdens de Algemene Ledenvergadering uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer P.F.L. van Houtert. Beide bedrijven zijn afgelopen maanden getoetst op een aantal strenge eisen.

 

Inmiddels zijn er 30 wijnimporteurs in bezit van dit keurmerk.

 

De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar vormt daarbij de basis. Van Houtert: “Dit keurmerk geeft bedrijven de gelegenheid zich positief te onderscheiden. Naast keiharde eisen op het gebied van voedselveiligheid en traceerbaarheid worden bedrijven getoetst op hun inspanningen op MVO-gebied. Spreekt een bedrijf wel eens met zijn leverancier over milieuaspecten? Houdt de onderneming zich aan de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken? Bijzonder relevante vragen in deze tijd!”.   Per 1 januari 2015 verdwijnt het Productschap Wijn. De KVNW zal op termijn haar diensten, belangenbehartiging en informatie alleen inzetten en toegankelijk maken voor KVNW Register Wijnhandelaren.


Le Vin en Direct uit Delden was reeds gecertificeerd als KVNW Register Wijnhandelaar en is nu opnieuw tegen geactualiseerde voorwaarden gekeurd. SVBE Wijnprofessionals ontving voor het eerst het keurmerk.
Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar bestaat al sinds 2001 maar is in 2012 grondig herzien. KVNW Register Wijnhandelaren voldoen aan een aantal nauwkeurig omschreven kwalitatieve voorwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering, transport, milieu, inkoopvoorwaarden en voedselveiligheid. De voorwaarden zijn gebaseerd op internationaal erkende kwaliteitsnormen als HACCP, BRC, IFS en ISO 9001/22000, door de KVNW praktisch vertaald voor de wijnbranche. Naar verwachting worden komend jaar nog meerdere bedrijven gecertificeerd.

Bron: Persbericht KVNW


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl