Winebar of the year

Wine bar of the Year 2014: Wijncafé Lefebvre

LefebvreVino D’Amigo in Oud-Beijerland en Het Eigendom in Rotterdam kwamen ook zeker in de buurt van de titel. Maar Wijncafé Lefebvre was de grote favoriet. Wij hebben één tip voor eigenaar Ernest Lefebvre: een concept als dit kun je onmiddellijk franchisen!’, aldus de juryleden. In de afgelopen maanden was New Zealand Wine samen met WINELIFE, hét tijdschrift voor wijnliefhebbers, op zoek naar dé Wine bar of the Year 2014. Wijncafé Lefebvre overtrof alle verwachtingen van de jury.

 

Alles klopt hier. Dat zie je aan de drukte en de aard van het publiek: m/v en alle leeftijden. De wijnen zijn goed geprijsd, de wine bar biedt een gevarieerd assortiment, het personeel is kundig en vriendelijk en de wijnen kunnen worden gecombineerd met smakelijke bites. Een goed geoliede machine!

Na een online stemronde op www.wine-bars.nl streden de tien wine bars met de meeste stemmen verder om de titel Wine bar of the Year 2014. Aansluitend bracht een professionele jury een onaangekondigd bezoek aan deze wine bars. Tijdens deze tour maakten zij kennis met verschillende concepten en ontmoette veel enthousiaste en gepassioneerde eigenaren.

De belangrijkste bevindingen van de jury over alle bezochte wine bars:

•           Wat fijn dat er bij alle wine bars veel wijnen per glas besteld konden worden. Want is dit niet één van de redenen om een wine bar te bezoeken? Chapeau!

•           In bijna iedere wine bar was de eigenaar zelf ook aanwezig. Iets wat de betrokkenheid en het enthousiasme van deze eigenaren bevestigt.

•           De temperatuur van de wijnen was vrijwel overal dik in orde en dat geldt zeker ook voor het glaswerk. Het op schaaltjes en plankjes gepresenteerde eten is van goede kwaliteit en goed gepresenteerd.

•           Voor de wijnkaart zelf hebben we nog een paar tips. Zo is het fijn om te lezen uit welk jaartal een wijn komt. Daarnaast helpt een duidelijke korte omschrijving van de wijn ook om de gasten te enthousiasmeren. Wijn = beleving!

•           Iedere wijn heeft een verhaal en de medewerkers moeten het verhaal kennen van iedere wijn die zij schenken. Waar komt de wijn vandaan, welke druivenrassen zijn er gebruikt, wie zijn de wijnmakers en wat heeft er bijgedragen aan de smaak van de wijn. Met een kort verhaaltje help je de gasten een juiste keuze te maken.

Aldus de jury leden.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl