La Guita En Rama

‘Manzanilla La Guita staat bekend om de onmiskenbare mineraliteit. Het heeft bijna een delicaat zout karakter en dat maakt dat deze wijn veel finesse en complexiteit biedt’, aldus Ojeda. Wijnmaker Eduardo Ojeda brengt een primeur op de markt met de La Guita En Rama 2015. En Rama is de Spaanse term voor rauw. De sherry draagt deze naam omdat het direct uit het vat op de fles wordt gebotteld.

De Spaanse keldermeester heeft een strenge selectie van een aantal uitzonderlijke vaten Manzanilla gemaakt. Deze zijn afkomstig uit de Soleras in de Bodegas van Misericordia en Pago Sanlucar Viejo. Deze sherry past bij de La Guita stijl die de wijnmaker duidelijk omschrijft: ‘Manzanilla La Guita staat bekend om de onmiskenbare mineraliteit. Het heeft bijna een delicaat zout karakter en dat maakt dat deze wijn veel finesse en complexiteit biedt’, aldus Ojeda. En Rama’ sherry is eerder gebotteld, de botteldatum staat ook keurig vermeld, in dit geval oktober 2015. Robert Parker bekroonde deze sherry onlangs met 93 punten. En 90 + is altijd goed bij Parker.

La Guita produceert deze wijn dus zonder stabilisatie, filtering of klaring. Hierdoor is deze sherry complexer en 100% puur.

Deze nieuwe en bijzondere sherry is beperkt beschikbaar. Koel drinken, tussen de 5 en 10 graden Celsius. Na openen is En Rama niet al te lang houdbaar. Volgens de wijnmaker combineert de wijn het beste met zeevruchten zoals oesters, kokkels, langoustines, gegrilde- en gerookte vis of met de Japanse keuken.

Dat lijkt inderdaad prima. Met dien verstande als de fles de maaltijd nog haalt. Het is zo’n loepzuivere mineralige zachte sherry dat het lastig zal het flesje niet gelijk te ledigen. Een aanrader!

www.laguita.com


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl