Languedoc | Aubert & Matthieu

In Australië en Nieuw-Zeeland is het al heel gebruikelijk om wijnen te laten maken in een eigen signatuur. Je gaat dan een samenwerkingsverband aan met meerdere wineries en vraagt ze wijnen te maken volgens het eigen idee. Je bottelt ze dan onder een signatuurlabel en start de verkoop. Dat hebben Aubert & Matthieu in de Languedoc heel goed opgepakt. Twee jaar geleden publiceerde Winebusiness.nl al over dit nieuwe wijnmerk. De heren labelden de wijnen namelijk zo mooi dat ze gelijk een award ermee wonnen. De wijnen van Aubert &Matthieu zijn afkomstig van de beste wijngaarden in de Languedoc, de labels zijn gebaseerd op een 19e-eeuwse regionale schilder die een voorloper was van de impressionistische beweging.

De vrienden Anthony Aubert en Jean-Charles Mathieu hebben elkaar op de middelbare school leren kennen en en wisten al snel: “We gaan wijn maken zoals wij dat willen!”. Deze jonge mensen werken zo schoon mogelijk, zo hebben ze ook 360 bomen aan laten planten ter compensatie van CO2, dragen ze zorg voor een zo goed mogelijke biodiversiteit in de wijngaarden en zijn de wijngaarden bio gecertificeerd of in conversie naar certificatie. Ook aan CO2-uitstoot reductie bij de verpakkingen is gedacht.

Making wine brings people together.” en daarom komen vrienden van Anthony en Jean-Charles in actie om de wijnen te rijpen in hun kelders en om de wijnen te proeven natuurlijk. De uiteindelijke wijnen zijn jong, hip, duurzaam, doordrinkbaar en sappig. De labels zijn opvallend, helder en modern, springen in het oog.

Acht wijnen zijn in NL verkrijgbaar, van instap mono-cepages met mooie namen als Kate, Amy en Marie-Antoinette tot appellationwijnen als Corbières, Terasses de Larzac en La Livinière. En de wijnen zijn heel goed: geconcentreerd, rijk en authentiek.  Van Languedoc tot La Livinière, van rosé tot chardonnay. Aubert en Anthony hebben het allemaal.

Sinds kort is Coenecoop de importeur van deze wijnen.

 

ChvZ

 

 


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl