Languedoc | Domaine Montlobre

Montlobre is al bijna twintig jaar een topverkopend werk van Okhuysen. Ze werken met voorinschrijvingen en staffelkortingen waardoor je met meer mensen kunt inslaan.  In 2003 ontdekten Xavier en zijn vader Louis Kat Domaine Montlobre. Montlobre ligt als het ware verstopt tussen de garrigue – typisch mediterrane lage begroeiing bestaande uit kreupelhout, geurend naar wilde tijm en rozemarijn – en eikenbos, olijfbomen en prachtige veldbloemen.

Domaine Montlobre ligt vlak bij Montpellier en wordt omgeven door eikenbossen, de rivier Mosson en uitgestrekte garrigue-velden. Hun geheim om het beste uit de natuur te halen, is de werkwijze volgens agroforestry. Deze geïntegreerde vorm van landbouw houdt in dat ook andere gewassende kans krijgen om te groeien. De biodiversiteit houdt alles in optima forma.

Wijnmaker Damien Michel had in het begin van het nieuwe millennium toen net zijn opleiding in Bordeaux op Château Mouton Rothschild afgerond. Tijdens het daagde Damien hen uit door in een blinde proeverij de Montlobre tussen enkele grote cru’s uit Bordeaux te zetten en daar is durf voor nodig. La Réserve de la Chapelle is nu de huiswijn van Okhuysen, een volle merlot met zachte tannines en een aangenaam pepertje. De oude wijnstokken staan aangeplant op een kalkstenen bodem, die beschikt over de nodige waterreserves, en garanderen druiven van een sublieme kwaliteit.

De eigenaar van Domaine Montlobre wilde ieder jaar constant goede wijn én her behoud van de prachtige natuur. Vandaar de geïntegreerde landbouw en het tot een minimum beperken van het gebruik van sulfiet in de kelder.

Naast de La Réserve de la Chapelle maakt Montlobre ook een rijke witte Tête de la Cuvée van chardonnay en viognier.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl