Le Menu du Tour de France

Le Menu du Tour de France

meic 2015 049Bouillabaisse, ja. Hoezo wilt u een kleine portie?’, de kelner kijkt me verwonderd aan. Die wielerkoorts die gepaard gaat met de Tour de France komt op gang. Op 5 juli is Le Grand Départ in Utrecht. Ook wijn is in beeld bij de Tourorganisatie, zo is Cono Sur Bicicleta de komende drie jaar de officiële wijnpartner van de tour de France. En meer bedrijven hebben natuurlijk iets met de Tour. Het Sofitel The Grand is Amsterdam is een Frans bedrijf en die kan natuurlijk de Tour niet ongemerkt aan voorbij laten gaan.

Vandaar dat ze van 5 tot 19 juli een speciaal Tour menu hebben ontwikkeld.

Een culinaire en vineuze Tour de France, dat is de bedoeling. Het journaille is uitgenodigd om het menu voor te proeven. Bobby Rust is de chefkok in het inspired by Ron Blaauw Bridges restaurant. The Grand huist in het voormalige stadhuis op de Oudezijds Voorburgwal. De tocht erheen vanaf het dichtbij gelegen metro station Nieuwmarkt leidt door marihuana dampen van een naast gelegen Coffee Shop. We zijn gelijk in hoger sferen. Volgens The Grand PR medewerkster Nynke van der Berg krijgen ze daar nooit klachten over. Gelukkig maar.

De wijnen bij de gerechtjes komen grotendeels van Kwast Wijnkopers, Wijnkoperij Okhuysen levert de Domaine Cauhapé 2012 en wijnimport Bart importeert Domaine des Schistes Maury 2011. De immer vrolijke en competente Martijn Kwast geeft het commentaar bij de wijnen bij de perslunch.

Le Menu

meic 2015 055Op grote minerale kristallen scheermesjes met hun vulling en schelpjes als amuses bij Delamotte Blancs de Blancs champagne. Het eerste gerecht is een Fine De Normandie op een remoulade van knolselderij met champagne-botersaus. Michèle Lainé van het organiserende Sopexa licht toe dat Normandië, haar geboortegrond, 4 Cru’s kent op oestergebied. Ieder met een eigen smaak. Hierbij een Muscadet Clisson – het terroir – 2010 van twee jonge wijnmakers Jeremy Huchet en Jeremy Mourat. Zacht en mineralig, een perfecte combi met de oester.

Het Domaine Sainte Lucie MIP 2014 rosé de Provence begeleidt de Bouillabaisse. Dit blijkt niet een overladen bak soep te zijn met kilo’s vis maar een droge versie van rode mul, zeekat en groenten en zeegroenten waarover bisque wordt gegoten.

De cassoulet van groenten, bloedworst en rivierkreeftjes matcht perfect met RVS opgevoede Beajolais Blanc Grand Clos de Loyse 2014. Echt top!

Chateau Carignan Côtes de bordeaux 2010 danst de tango met het ossehaas van Limousin met een pikante jus van lavas.

De Jurancon wordt gerserveerd bij het perfecte gerecht van eendenlever, witte asperges en Livarot kaas. Sensationele combinatie.

Bij het dessert van rode biet, coffee en cacao een Maury Domaine des Schistes 2011.

Le resultats de Jury

Een perfect wijn-spijs menu met alleen maar Franse ingrediënten. De vrees dat er grote kom Bouillabaisse en daarna een schaal Cassoulet werd geserveerd bleek ongefundeerd ‘ik dacht, u ziet het wel’ aldus de ober. Gerechtjes om je vingers bij af te likken en wijnen om van te dromen. Het kost € 89 voor het menu en € 59 voor de wijnen incl. de champagne voor een perfecte middag of avond. Doen!

Charlotte van Zummeren

Reserveren via 020-5553560 of via info@bridgesrestaurant.nl


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl