LePlan-Vermeersch verrast met Belgische bubbel

Voormalig topcoureur Dirk Vermeersch heeft een Belgische mousserende wijn geïntroduceerd. De naam Belgica Bubbles is een vette knipoog naar Belgica, de Romeinse provincie die ooit, naast het huidige België, ook Luxemburg, de zuidelijke Nederlanden, het Duitse Rijngebied en delen van Noord-Frankrijk besloeg. Dat de toenmalige hoofdstad Durocortorum na wat onderzoek het huidige Reims bleek te zijn, was koren op de molen van Vermeersch om met een Belgische Champagne op de markt te komen. En dat is gelukt.

De druiven in deze blend, een blanc de blanc van de chardonnay en frisse ugni-blanc, komen uit Frankrijk. De vinificatie in inox en tweede gisting op fles gebeurt in België. Deze non-vintage wijn rijpt vervolgens tien maanden op de fles alvorens de gist wordt verwijderd en 9 g/l liqueur d’expedition kan worden toegevoegd om een brut van deze Belgische bubbels te maken. Het is een uiterst aangename Méthode Traditionelle, de ugni blanc maakt de wijn zacht en toegankelijk.

Producent

Dirk Vermeersch, sinds 2000 actief in de Zuid-Franse Rhônevallei als producent van klassieke appellationwijnen én een opmerkelijke serie monocépages, pioniert verder. In een eerder interview met Winebusiness.nl verklaarde hij al te hopen dat Max Verstappen ooit een fles van zijn bubbels zou uitschenken na een overwinning. Niemand had gedacht dat die overwinning al zo snel zou volgen. In dit nieuwe avontuur slaat Vermeersch de handen ineen met een partner van Belgische bodem: BGP uit Namur. Belgica Bubbles is de volgens de méthode traditionelle vervaardigde brut die als vin mousseux de qualité op de markt zal verschijnen.

Meer info: Belgica


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl