LFE | 4 Nieuwe huizen bij najaarsproeverij

Als stuiterende puppy’s storten de Nederlandse wijnprofessionals zich op de najaarsproeverijen die her in der in het land georganiseerd worden. Anderhalf jaar is er zo goed als niets gebeurd, en nu kan er weer geproefd worden.

Zo togen we deze stralend zachte en zonnige dinsdagochtend naar de Wibautstraat in Amsterdam waar LFE zijn tenten heeft opgeslagen in de bovenzaal van restaurant BAUT. Een leuke gelegenheid met volop parkeergelegenheid. Nog leuker is dat bij vertrek de slagboom nog steeds openstaat.

Op de benedenverdieping van BAUT is het grote restaurant, ervoor een zeer ruim terras. Op de eerste verdieping een zaal waar, bij binnenkomst om tien uur in de ochtend, iedereen een glas in de handen heeft. Hier moeten we zijn. LFE stond gistermiddag met deze vier nieuwe huizen in Arnhem en deze dinsdagochtend in Amsterdam.

De wijnhuizen zijn Masseria Borgo dei Trulli uit Puglia. Trulli (enkelvoud trullo) is een puntig driehoekig woninkje dat typisch is voor Puglia. En daarnaar is deze winery genoemd. In het zuiden van Puglia, bouwde Orion Wines een State of the Art Winery in een oude Masseria, waar zij de mooiste wijnen uit eigen wijngaarden produceren zoals Elena Ciurletti, Export Manager, het zelf verwoordt. De 6 wijnen van Masseria die hier staan hebben stevigheid, net zoals de streek.

De andere nieuwe winery, Cecilia Beretta, is een range van Pasqua. In het hart van Veneto, in de heuvels van Valpolicella tot aan de Soave, ontwikkelde de Pasqua family een range iconische wijnen. Wijnmaakster is Graziana Grassini. Op de tafel staan de  9 fruitige intense wijnen.

Uit Argentinië is Doña Paula present. Met 100% eigen wijngaarden, produceert Doña Paula sinds 1997 in Mendoza premium terroir wijnen van grote hoogte. De door Tim Atkin uitgeroepen viticulturist van het jaar 2020, Martin Kaiser, draagt zorg voor een indrukwekkende lijst van awards. Doña Paula is een icoonwinery van Santa Rita. De negen wijnen hebben intensiteit, veel lengte en mineraliteit. Hier gaan we nog meer over horen.

Uit Gascogne geeft Domaine de Ménard acte de présence. Dit is het nieuwe Gascognehuis van LFE, Tariquet gaat met de wijn en Armagnacportfolio naar Walraven|Sax. De besnorde Timur uit Oezbekistan staat hier namens Ménard achter de tafel. Mooie packaging en 4 frisse, aromatische, zachte en tropische licht-alcoholische wijnen.

Op de valreep laat CEO Marcel Kerkmeester nog een volle rode wijn van Purcari proeven, bij de proeverij ontfermde André Koopman zich over het journaille.

De wijnen van deze vier huizen worden in de komende maanden nog uitgebreid besproken op Winebusiness.nl.

ChvZ

Foto: André Koopman, Timur van Domaine Ménard en CEO Marcel Kerkmeester

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl