LGCF | 600 wijnen in het kasteel van Woerden

Les Grands Chais de France is een sterk en zeer ondernemend familiebedrijf dat de afgelopen jaren is gegroeid naar meer dan 75 Chateaus en Domaines in alle wijnregio’s in Frankrijk.  Ook buiten Frankrijk is LGCF erg actief, zo bezit de familie Helfrich inmiddels meer dan 4500 hectare waarvan ruim 800 hectare buiten Frankrijk. Hun laatste aanwinst vorig jaar was het bekende Neethlingshof Estate in Stellenbosch in Zuid-Afrika. LGCF bezorgt hun wijnen rechtstreeks vanuit Frankrijk naar de wijnspeciaalzaken en bedient de groothandel en de importeurs middels klant specifieke assortimenten.

Les Grands Chais de France bestaat 44 jaar, opgericht in 1979. Het bedrijf heeft twee ultramoderne bottel- en ontwikkelbedrijven in Petersbach – op dezelfde plek waar Helfrich is begonnen – en in Landiras in Bordeaux. Het assortiment bestaat uit 60.000 verschillende producten. GCF maakt naast cognac ook nog andere spirits zoals het in Duitsland zeer populaire Jelzin wodka. Het bedrijf produceert zo’n 2,5 miljoen units sterke drank en ruim zevenhonderd miljoen flessen wijn. De omzet gaat ruim over het miljard heen.

In Nederland werkt er ook team voor LGCF. En die organiseerde dit jaar weer een proeverij, ditmaal in het kasteel in Woerden. Een prachtige en sfeervolle locatie. 600 wijnen waren er te proeven. Eerst was er een uitgebreide proeverij van diverse crémants, een corebusiness van LGCF. Tijdens een uitmuntende en goed verzorgde lunch kwamen van Chateau du Tertre – in bezit van LGCF sinds 2021 – de jaren 2019, 2017,2015, 2006 en 2000 ter tafel. Niels Overmeire van restaurant de Bokkedoorns begeleidde deze proeverij . Hij legde ook uit dat ze bij de Bokkedoorns heel wat relaxter zijn met wijnadviezen. De voorkeur van de klant is leidend, ook als het wat minder past bij een gerecht. Als de gasten maar een leuke avond hebben.

Hou ze maar in de gaten daar bij LGCF, binnen kort maken ze de overname bekend van een grote Duits wijnproducent.

ChvZ

 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl