LGCF | 600 wijnen in het kasteel van Woerden

Les Grands Chais de France is een sterk en zeer ondernemend familiebedrijf dat de afgelopen jaren is gegroeid naar meer dan 75 Chateaus en Domaines in alle wijnregio’s in Frankrijk.  Ook buiten Frankrijk is LGCF erg actief, zo bezit de familie Helfrich inmiddels meer dan 4500 hectare waarvan ruim 800 hectare buiten Frankrijk. Hun laatste aanwinst vorig jaar was het bekende Neethlingshof Estate in Stellenbosch in Zuid-Afrika. Nieuw in het aanbod zijn de wijnen van Zimmerman-Graeff & Müller. Les Grands Chais de France heeft ZGM in april 2023 overgenomen. Het aanbod bestaat voor 50% uit Duitse wijnen, maar ook de rest van Europa en daarbuiten is onderdeel van het portfolio van ZGM. Een greep uit de aanwezige domeinen: Château du Cleray uit de Loire, Domaine de la Baume uit de Languedoc, Château Terrebonne uit de Provence, Arthur Metz uit de Elzas, Domaine Marguerite Carillon uit Bourgogne en Château Bastor-Lamontagne uit Bordeaux.

LGCF bezorgt hun wijnen rechtstreeks vanuit Frankrijk naar de wijnspeciaalzaken en bedient de groothandel en de importeurs middels klant specifieke assortimenten.

Les Grands Chais de France bestaat 45 jaar, opgericht in 1979. Het bedrijf heeft twee ultramoderne bottel- en ontwikkelbedrijven in Petersbach – op dezelfde plek waar Helfrich is begonnen – en in Landiras in Bordeaux. Het assortiment bestaat uit 40.000 verschillende producten. GCF maakt naast cognac ook nog andere spirits zoals het in Duitsland zeer populaire Jelzin wodka. Het bedrijf produceert zo’n 2,5 miljoen units sterke drank en ruim zevenhonderd miljoen flessen wijn. De omzet gaat ruim over het miljard heen.

In Nederland werkt er ook een team voor LGCF. En die organiseerde dit jaar weer een proeverij, voor de tweede kaar in het kasteel in Woerden. Een prachtige en sfeervolle locatie. 600 wijnen waren er te proeven. Eerst was er een uitgebreide proeverij van diverse crémants, een corebusiness van LGCF. Er zijn in Frankrijk acht gebieden voor Crémants met een totale productie van 100 miljoen flessen, waaronder het minder bekende Crémant de Die. In de  Rhône ligt het gebied waar de Crémant de Die vandaan komt, gemaakt van aligoté, clairette en muscat. Ook de 100% chardonnay Crémant van Jura is bijzonder.

ChvZ

 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl