Louis | Eschenauer

Louis Eschenauer is een bekende naam in de Franse wijnwereld. En niet alleen daar, ook in NL zijn de wijnen van Eschenauer te vinden. Maar hoe is het begonnen? De heer Louis Eschenauer, geboren in de Elzas, was naar Bordeaux verhuisd en begon daar de handel in wijn. Het bedrijf liep en werd in 1835 Eschenauer, Benecke & Compagnie. In 1870 ging de oprichter met pensioen. Onder de dynamische leiding van Frédéric Eschenauer werd Eschenauer een van de belangrijkste wijnhandelaren in Bordeaux, en dat is het bedrijf nog steeds. In de loop der jaren kocht Eschenauer steeds meer Châteaux – zoals Olivier in de Graves – en wijngaarden. Het huis heeft vele bezittingen in Bordeaux en de Pays d’Oc. Kleinzoon Louis Eschenauer zette na Fréderic het werk van de familie voort. In 2007 sloot Louis Eschenauer sloot zich aan bij Les Grands Chais de France en ging weer nieuwe internationale uitdagingen aan.

Wijnen

Wijnen die de naam en handtekening van Louis Eschenauer dragen, blijven tot op de dag van vandaag trouw aan de principes waarmee ze twee eeuwen geleden zijn begonnen: kwaliteit en respect voor traditie. Eschenauer wordt verkocht in meer dan 90 landen en heeft een uitgebreid assortiment Bordeaux- en Pays d’Oc die kwaliteit hebben en voor iedereen toegankelijk zijn.

In NL zijn bij de betere wijnhandel de volgende wijnen te vinden: uit Bordeaux de met gouden label getooide Saint-Emilion en Medoc. Deze zijn strak, elegant met zijdezachte tannines. De Medoc is ietsje ruwer dan de St. Emilion. Uit de Pays d’Oc komen de Cépage wijnen die het beste bieden van het druivenras: chardonnay, sauvignon, merlot en cabernet sauvignon. De chardonnay is romig en zacht. De sauvignon knisperend fris, de merlot jammy met een licht zoetje. De cabernet sauvignon is een archetype met cassis en tannines. Hier moet je echt bij eten. De sauternes is van sauvignon, semillon en muscadelle.  Deze zoete wijn heeft aroma’s van mandarijn, abrikozenjam met citrusvruchten met een uitstekende balans tussen zuurgraad en rijke natuurlijke suikers. In Frankrijk drinken ze deze wijn als aperitief en dat is inderdaad een aanrader!

ChvZ

Louis Eschenauer is verkrijgbaar bij de betere wijnwinkel. De wijnen kosten grofweg tussen de acht en de veertien Euro.


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl