Philippe Glavier | La Grace d’Hakamiah Grand Cru Extra Brut

Er zijn kleine champagneboeren die ongelofelijk goede producten maken, maar niet zo vaak de publiciteit halen. Neem nu Philippe Glavier. Philippe en zijn vrouw Véronique maken elegante Blanc de Blancs-champagne, Blancs de blancs want chardonnay is hun ding. Ze hebben 52 percelen. Elk klein perceel wordt op optimale rijpheid geplukt. Philippe Glavier is een klein huis en daarom niet zo vaak in het nieuws. Goed nieuws voor de oplettende champagnedrinken, want die kan prachtige en betaalbare champagnes in huis halen.

Philippe is oenoloog en van de derde generatie wijnboeren Glavier, Veronique komt ook uit een wijnmakersfamilie. Champagne zit in hun bloed zogezegd. Veronique en Philippe Glavier richtten het Domaine Philippe Glavier op in 1995. Ze bezitten percelen in Grand Cru-wijngaarden in Cramant, Le Mesnil-sur-Oger, Oger en Avize, evenals enkele percelen in Monthelon, Mancy en Grauves.

Ze kiezen voor microvinificatie van elk perceel, iedere champagne krijgt zo zijn unieke blend van percelen. Philippe en Veronique produceren uitsluitend Grand Cru wijnen. Voor hun rosé haalt Glavier de pinot noir uit Ambonnay om ook een Grand Cru Rosé te kunnen maken. Hun champagnes rijpen lang om zich volledig te ontwikkelen, en het gebruik van sulfiet e.d. wordt zoveel mogelijk beperkt in overeenstemming met de regels van Haut Valeur Environmental.

Naast hun La Grâce d’Alphaël Grand Cru Extra Brut en de La Grace d’Hakamiah Grand Cru Extra Brut – deze wordt verderop besproken -, produceert Glavier verschillende single-climat wijnen, elk met een krachtige uitdrukking van hun unieke terroirs. Deze wijnen zijn de Génésis (Mesnil-sur-Oger), Mesnil Emotion Millesimé (Mesnil-sur-Oger), Cramant Emotion Millesimé (Cramant) en een champagne gerijpt op 300 liter eiken vaten, Folie de Cramant Millesimé.

Naast deze mooie champagnes maakt Philippe Glavier ook een Ratafia. Ratafia heb je in vele stijlen, de versie van Glavier – fris en lichtzoet met veel wit fruit – is populair. Ze gebruiken het eerste aflopende sap voor hun Ratafia, het beste deel van het sap. Hun Ratafia kwam ook als de allerbeste uit de bus en ontving een gouden medaille bij de Ratafia Champanois Awards 2022.

La Grace d’Hakamiah Grand Cru Extra Brut

De naam van deze champagne is al een mond vol. Véronique Glavier noemde deze cuvée naar Hakamiah, haar eigen beschermengel (gebaseerd op haar geboortedatum). Volgens de engelenkalender zal de persoon die onder deze engel geboren wordt, openhartig en loyaal zijn. Ze zullen een moedig karakter hebben, gevoelig en gepassioneerd. Hakamiah beschermt tegen verraders en geeft bevrijding van degenen die ons proberen te onderdrukken. Het is maar dat u het weet, het is een mooie naam en een nobel gegeven.

Een subtiele en elegante champagne met duidelijke tonen van hazelnoot, een vleugje karamel en een lichte hint van kokosnoot. Zacht en mineraal met fijnen zuren en een zachte afdronk.

Best of Wines heeft deze en vele anderen van Philippe Glavier in het assortiment. De Hakamiah kost € 44,95 en dan heb je een pracht champagne in huis met minder dan 6 gram restsuiker.

ChvZ

 


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl