Maison Castel

Bij Castel – altijd een vaste pleisterplaatsplaats bij beursbezoek – wordt de nieuwe naam en lijn van Maison Castel geïntroduceerd. Mooie taps toelopende hoge flessen. Alle variëteiten komen voor € 5,49 bij Albert Heijn op de schappen. Om het Franse gevoel te krijgen, laat André Koopman van Groupe LFE twee stilstaande brommers zien waarna – even daarop gezeten – door middel van een virtual reality bril het Parijse verkeer in de buurt van de Arc de Triomphe wordt opgeroepen.

Het beeld is zo levensecht dat je bijna duizelig wordt van de snelheid en al het verkeer om je heen.

Overigens heeft LFE-– want daar was ik natuurlijk – met Chateau de la Botinière van Castel C & D een gouden prijswinnaar bij Decanter en dat is een opmerkelijke prestatie. In januari vertelde export directeur van Castel Bonnefoi me al dat ze zo verrast en blij ermee zijn. Een gouden medaille voor een wijn van deze prijs, € 5,99 bij Dirck III. En Decanter is niet de eerste de beste competitie. Het is prima Muscadet, ik heb de wijn getest op resp. 5 en 12 graden en de ervaring leert dat deze Muscadet bij 12 graden beter tot zijn recht komt. Beetje vettig en een appeltje, een mooi product. Bij dezelfde Dirck III is straks ook Domaine de las Chapelle Saint Victor Rosé voor € 6,99 te krijgen. Voor weinig geld, veel Provence Rosé. Tot slot, ik kan het niet laten, zijn de Sloveense wijnen van Quercus een echte aanrader, ongelofelijk soepele wijnen. De rode en witte zijn bij de betere wijnwinkels voor € 10,95 te krijgen.

LFE gaat de naam en nieuwe wijnen van Maison Castel nog uitgebreider introduceren o.a. bij Taste of Amsterdam. Ook daar kunnen mensen op de brommer stappen voor a Touch of France.

Schroefdoppen

Op de laatste dag volgen we nog een seminar van Jamie Goode en o.a. wijnmaker Gerhard Markowitsch over de schroefdop. Het blijkt dat de ontwikkelingen snel zijn gegaan. Vooral de schroefdoppen met een saran | tin liner leiden tot een zeer geringe Oxigin Transmission Rate en daardoor kunnen wijnen langer ouderen. Het duurt simpelweg langer dan bij een kurk om verder te ontwikkelen. Wereldwijd wordt overigens 25% van de gebottelde flessen met schroefdop gebotteld.

Tussen al deze afspraken in zien we nog Ruud Maasdam van Staete Landt, Vincent Lensveld van Villa Maria, Diane Fabre van Phebus, de prijswinnaars van Mundus Vini en nog heel veel andere mensen en producten. Het waren drie prachtige dagen en in totaal staat er alleen maar van het lopen op de beurs 26 kilometer op de teller. Zum Wohl!

Charlotte van Zummeren


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl