Management buy-out Delta Wines

Management buy-out Delta Wines

delta winesJoris Snelten: ‘Na 25 jaar actief te zijn in de wijnwereld, is het voor mij glashelder dat investeren in wijn een échte langetermijnvisie vereist. Kwaliteit kost tijd, daarom kiezen wij voor duurzame relaties, met de wijnboer/producent, met onze medewerkers en met onze klanten. Op een dag als vandaag blijkt dat eens te meer een goede keuze te zijn’. Vandaag, 28 juli 2015, heeft Nordian Capital Partners (voormalig Rabo Capital)

haar aandelen in Delta Wines overdragen aan het management en de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf Pim Nolen en Teun Los.


Hiermee gaat Delta Wines de volgende fase in van groei en duurzaamheid.
De afgelopen jaren heeft het bedrijf kunnen groeien door de steun van private equity investeerders. In 2007 werd het bedrijf, met een jaaromzet van 77 miljoen euro, door de oprichters verkocht aan HAL Investments en het management. In 2011 verwierf het management 49% van de aandelen en werd de rol van investeerder overgenomen door Rabo Capital. Na een succesvolle periode waarbij in 2014 een omzet van 114 miljoen euro werd behaald, is nu de mogelijkheid ontstaan dat het management, met de steun van de vroegere oprichters, volledig onafhankelijk verder kan.

De directie van Delta Wines bestaande uit Joris Snelten (CEO), Ralph Zopfi (CFO) en Janetta Wanders (CCO), is bijzonder verheugd over de terugkeer van de oorspronkelijke aandeelhouders.

Naast de huidige aandeelhouders in de directie en het management, zijn er ook meer medewerkers in de gelegenheid gesteld om in het bedrijf te participeren. Hiermee wordt het vertrouwen uitgesproken dat de toekomst van het bedrijf wordt gedragen door de mensen die het verschil maken.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl