Russian River Valley | Marimar Estate

Marimar Torres was even in het land. Reden voor Walraven Sax en Pitch PR om een pers- en horecalunch te organiseren bij De Kas in Amsterdam. Marimar was rechtstreeks vanuit Schiphol naar De Kas gekomen en hield een kloeke presentatie. ‘When I have an audience I am not tired.’ Een hele prestatie, ook omdat zij dezelfde avond nog ging dineren met gekandideerde wijnvrouwen van de afgelopen jaren. Wat een energie. De dag erna reist ze alweer verder naar Brussel en Barcelona. Daar komt ze overigens regelmatig, ze heeft een appartement in Sitges.

Even terug

Marimar Estate, gelegen in Californië, is de wijnmakerij van Marimar Torres, een lid van de vierde generatie van de Torres-familie uit Spanje. Tijdens haar jeugd was Franco  nog aan het bewind en die was niet echt vrouwvriendelijk. Een carrière in de wijn zat er toen niet in en dat was wel het vak dat ze wilde gaan uitvoeren. Dat was de reden om In Russian River Valley een winery op te zetten. Redelijk dicht bij de kust en dus geschikt voor pinot noir en chardonnay. In 1986 begon ze met het planten van wijngaarden en in 1992 bouwde ze de wijnmakerij in de stijl van een traditionele Catalaanse boerderij. Ze cultiveert momenteel ruim 30 hectare verspreid over twee wijngaarden in Sonoma Coast en Russian River Valley genoemd naar Don Miguel en Doña Margarita, haar ouders. Daarnaast is de Spaanse keuken haar ding. Ze geeft kookworkshops en schrijft kookboeken.

Duurzaam

Marimar Estate heeft de duurzaamheidscertificering van de California Sustainable Winegrowing Alliance en dat is heel belangrijk voor haar. Net zoals voor haar broer Miquel die als adviseur aan Marimar Estate is verbonden. Het wijnhuis heeft als doelstelling om het milieu zoveel mogelijk te beschermen. Begin 2015 werd de wijngaard 100% zelfvoorzienend in energie door gebruikmaking van zonnepanelen.

Marimar is overigens een gestudeerde vrouw, ze spreek 6 talen en heeft een graad in Business en Economics aan de universiteit van Barcelona. In California heeft ze aan Davis een jaar oenologie gestudeerd. Ook dochter en marketingdirecteur Cristina heeft een cv dat er mag wezen met o.a. Princeton en Insead.

Tijdens de proeverij kwam de fruitige niet-houtopgevoede Acero chardonnay op tafel, net zoals de La Masía chardonnay. De La Masía chardonnay is opgevoed én vergist op Franse eikenhouten vaten. De Don Miquel wijngaard waar de La Masía  wijnstokken staan is een cool climate wijngaard en dit geeft de wijn elegantie en een delicaat karakter. In het fijne palatum proef je vanille en een botertje, maar dat is delicaat. Goede balans tussen de zuren en de alcohol van 14,1. Een toppertje.

De twee prachtige kauwbare pinot noirs –  La Masía en Mas Cavalls – komen van de Don Margarita en Don Miquel wijngaarden. Het zijn voorbeeld pinot noirs met veel fruit en een prachtige backbone. Marimar vertelde dat haar broer Miguel in eerste instantie vond dat het alcoholpercentage te hoog was. Dat is ook zo met 14,5%, maar dat merk je niet. Marimar heeft een jaar de druiven eerder geplukt, maar dat werd geen succes. Er werd geen phenologische rijpheid bereikt.

Marimar Estate heeft ook voor het eerst een albarino uitgebracht. Een Amerikaanse albarino: rond, zacht en tropisch met een bescheiden alcoholpercentage van 12,5%.

Marimar Torres maakt prachtige wijnen in Californië. Wat ontzettend goed dat zij haar droom heeft doorgezet en naar de V.S. is vertrokken. De wijnen zijn verkrijgbaar in de horeca en bij o.a. perfecte wijn.

De Kas maakte zijn naam helemaal waar met prachtige pittige vegetarische gerechten waaronder pittige bites, bij een gerecht zat mossel. Maar vanwege een afspraak elders heeft ondergetekende die niet kunnen proeven.

ChvZ

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl