Meininger’s International Wine Entrepreneur of the Year | Andrea Sartori van Sartori di Verona

Tijdens de International Wine Conference in Düsseldorf van Meininger Verlag zijn gisteravond de felbegeerde Excellence in Wine and Spirit -prijzen uitgereikt aan vooraanstaande persoonlijkheden en families in de Wine & Spirits. De awards zijn er in de categorieën Nationale en Internationale Wijnentrepreneur en Wijnfamilie van het jaar, Lifetime Achievement, Honorary Award en Spirit Brand of the Year. Dit jaar werd de prijsuitreiking uitgesteld omdat ProWein (Düsseldorf) niet doorging.

De Meininger Award International Wine Entrepreneur of the Year gaat naar Andrea Sartori, CEO van Sartori di Verona. Zijn overgrootvader Pietro Sartori, een hotelier, begon in 1898 met het bottelen van wijnen voor eigen gebruik. Al snel leverde hij aan klanten in de wijde omgeving. De zoon, die het bedrijf overnam, creëerde sterke merken en legde de basis voor een groeiende export. Er werd ook geïnvesteerd in technologie. Valpolicella, Amarone en Soave van Sartori werden steeds populairder in Duitsland en de VS. In 2000 nam de vierde generatie de verantwoordelijkheid over. Andrea Sartori leidde de exportactiviteiten die goed zijn voor 70 procent van de productie, en werd gekozen tot president van het familiebedrijf. De uitbreiding is gestaag. Dat een bedrijf zo groot als Sartori ongeveer 80 procent van zijn wijnen uit de eigen wijngaarden haalt, is iets om trots op te zijn. Dit is de beste manier om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen. Voor de Italiaanse wijnindustrie, maar ook voor de Europese Unie, is Andrea Sartori een onmisbare persoonlijkheid vanwege zijn expertise en zijn lidmaatschap van tal van nationale en internationale organisaties en commissies.

Voor de andere awards in Excellence in Wine and Spirits 2020: Meininger Excellence in Wine & Spirits

Wijnen van Sartori di Verona worden geïmporteerd door De Monnik Dranken. Info over verkrijgbaarheid: info@monnik-dranken.nl 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl