Miguel A. Torres ontvangt Lifetime Achievement Award in Bordeaux

Het Institute of Masters of Wine en het tijdschrift Drinks Business hebben Miguel A. Torres 19 juni in Bordeaux onderscheiden met de Lifetime Achievement Award 2017.
De Lifetime Achievement Award eert de meest uitzonderlijke en inspirerende mensen binnen de wijnhandel. Eerder zijn Robert Mondavi (2005), Marchese Piero Antinori (2007), Barones Philippine de Rothschild (2013) en Hugh Johnson (2015) hiermee onderscheiden.

Na aankondiging van deze bijzondere erkenning voor Miguel Torres, tijdens een lunch op Vinexpo, de grote wijnbeurs in Bordeaux, volgde een langdurig applaus. Miguel Torres zei: ‘Ik ben uiteraard erg trots en vereerd en wil het Institute of Masters of Wine, Drinks Business en natuurlijk alle Masters of Wine bedanken voor deze Lifetime Achievement Award. Ik wil vooral het buitengewone werk, de immense inspanning en toewijding van ons wereldwijd Torres-team en mijn familie benadrukken. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat we dit als wijnbedrijf bereikt hebben. Ik wil mijn speciale dank uitspreken voor mijn vrouw Waltraud. Ze heeft geholpen om het bedrijf op te bouwen en heeft daarnaast onze drie kinderen, Anna, Mireia en Miguel, opgevoed. (-)

Miguel Torres is in 1941 in Barcelona geboren. Nadat hij in Barcelona en later in Dijon studeerde, waar hij zich specialiseerde in vinificatie en wijnbouw, voegde hij zich bij het Torres familiebedrijf in 1962. Hij schreef verschillende boeken en reisde de hele wereld over. Zijn talenkennis is indrukwekkend: hij spreekt Engels en Frans, studeerde Japans en Russisch en spreekt zelfs een beetje Duits (Logisch na 50 jaar huwelijk met zijn Duitse vrouw Waltraud Maczassek).

Jane Masters MW zei bij de uitreiking: ‘Ik ben vereerd om de Lifetime Achievement Award aan Miguel Torres te mogen geven. Na meer dan 50 jaar blijft Miguel het grote voorbeeld voor iedere Master of Wine. Wat hij doet staat altijd voor uitblinken in wat je doet, voor interactie en voor blijven leren. Hij is zeer toegewijd aan milieubescherming , investeert continue in onderzoek en implementeert vele nieuwe initiatieven op dit gebied. Daarnaast deelt hij zijn kennis om hiermee ook anderen aan te moedigen.’
Zijn uitzonderlijke bijdrage aan de wijnbranche wordt al jarenlang erkend, evenals zijn bezorgdheid over klimaatverandering. Hij kreeg hiervoor onder andere in 2011 The Drinks Business Green Award.
Torres is het meest bekende wijnmerk in Europa. Torres werd eerder dit jaar door Drinks International al verkozen tot ’s werelds meest gewaardeerde wijnmerk.

Torres wordt in Nederland geïmporteerd door Walraven|Sax


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl