Mike Heyer Vinoloog van het Jaar 2017

Zondag 25 september 2016 heeft Mike Heyer de Prix Pommery gewonnen en de daarbij behorende titel ‘Vinoloog van het Jaar’. Mike is commercieel directeur van Distilleerderij Cooymans International en mag deze titel tot oktober 2017 dragen. Hij kreeg de Prix Pommery uit handen van Kim Vermeer van LFE, de distributeur van Champagne Pommery in Nederland. De prijs houdt een fles Pommery Champagne Cuvée Louise 2002 in en een geheel verzorgd weekend met bezoek en proeverij aan Champagne Pommery voor twee personen. De andere podiumplaatsen waren voor Alessandro Matrone, wijnadviseur bij Kwast Wijnkopers (2e plaats) en Anton van Balveren (3e plaats) eigenaar van Slijterij de Prins uit Rhenoy. Alle prijzen zijn ter beschikking gesteld door Vranken Pommery.

De 21e finale van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar 2017 vond plaats tijdens het afgelopen Proefschrift Wijnconcours op 25 september jl. in het Barbizon Palace Hotel Amsterdam. Aan de wedstrijd hebben in totaal bijna 50 vinologen deelgenomen. Na drie voorrondes en een halve finale streden 10 finalisten om de 1e plaats. Cees van Casteren MW had een lastige proeverij van 12 wijnen samengesteld, die de finalisten danig op de proef stelde. Hierin stonden drie Rieslings uit Frankrijk, Duitsland en Australië. Daarnaast drie verschillende wijnen uit Oostenrijk, drie wijnen uit de Nieuwe Wereld, zijnde Zuid-Afrika, Australië en Nieuw Zeeland en tot slot drie Spaanse rode wijnen.

De VVN is de vakvereniging van wijnspecialisten in ons land waarvan alleen ‘Vinologen van de Wijnacademie’ lid kunnen worden. Cursisten aan deze opleiding hebben de mogelijkheid om aspirant-lid te worden. De VVN is opgericht in 1974 en telt momenteel circa 400 leden en 75 aspirant-leden. Veruit de meeste leden houden zich professioneel bezig met wijn. Daarnaast telt de vereniging leden die (nog) niet beroepsmatig met wijn bezig zijn, maar als liefhebber Vinoloog zijn geworden. Kortom, de VVN bestaat uit wijnspecialisten die één ding gemeen hebben: liefde voor- en kennis van wijn.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl