Moët & Chandon rosé Vintage 2004

Grand Vintage Rosé 2004 van Moët & Chandon

 

glas mc2004Na de recente introductie van de Grand Vintage Blanc 2004 presenteert Moët & Chandon nu de Grand Vintage Rosé 2004, een levenslustige en weelderige rosé champagne. De Grand Vintage Rosé is de 39e Rosé vintage die het befaamde huis sinds 1920 uitbrengt. Moët & Chandon produceert alleen Grand Vintages in opmerkelijk goede oogstjaren. De Grand Vintage Rosé 2004 is het resultaat van een uitbundig groeiseizoen dat druiven van de hoogste kwaliteit heeft voortgebracht.

Net als de Grand Vintage Blanc 2004 weerspiegelt de Grand Vintage Rosé 2004 de geëvolueerde vintage filosofie van Moët & Chandon: de Grand Vintage stijl is nu primair geënt op de assemblage van de allerbeste kwaliteit druiven in plaats van op de traditionele verhouding van de drie druivensoorten: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Tevens is het rijpingsproces verlengd tot zeven jaar, wat een nog rijkere smaakbeleving creëert.

 

De Grand Vintage Rosé 2004 is een verleidelijke, energieke en elegante champagne die niet alleen staat voor een exceptioneel goed oogstjaar maar ook het verhaal vertelt van een huis met knowhow in het creëren van rosé champagne’, aldus Moët & Chandon Chef de Cave, Benoît Gouez. ‘Al sinds 1801 toen Keizer Napoleon I samen met zijn moeder 100 flessen ‘Rozé’ bij Jean-Remy Moët bestelde, is de rosé geliefd om de kostbare, intense en verfijnde stijl. De Grand Vintages Rosé van Moët & Chandon passen uitstekend bij copieuze gerechten en zijn ze de perfecte begeleider van de buitengewoon feestelijke momenten van des levens.’

mc vintage rose 3

 

De Grand Vintage Rosé 2004 is als een zonsondergang in een glas; roodkoper-, brons-, goudkleurig, met lichte tannines en een subtiel zuurtje. Een rijk bouquet met tonen van zwarte bessen en bramen, een zondoorstoofde hint van kruidkoek en gedroogde vijg en een verfijnde afdronk met een suggestie van pure chocola. Vanaf nu verkrijgbaar bij de betere slijter. Prijs op aanvraag.

 

Voor meer informatie bezoek: www.moet.com of www.moethennessy.nl

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl