Monnik | Wine Experience 2024

Het proefcarrousel is weer op gang gekomen. In de weken voor en na ProWein zijn er altijd veel producenten in Europa en die komen graag hun wijnen laten proeven bij de importeurs. Zo ook maandag 4 maart in de Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Deze locatie is midden in het Groene Hart. Je gaat van de A2 af in Breukelen en de weg vervolgt daarna langs weilanden. Een tijdje terug hingen er nog omgekeerde vlaggen aan de lantaarnpalen maar die zijn nu weggehaald. Aan het Oortjespad, een zestig-kilometer-weg, ligt dan Buitenplaats Kameryck.

De Monnik Dranken

Organisator De Monnik Dranken is inmiddels een wijnimporteur van naam en faam. Sinds de komst van o.a. Joke Holster staat De Monnik fier op het nationale wijnimporteursfront. Op deze Monnik Wine Experience zijn wijnen te proeven van veertig producenten uit Europa en ver daarbuiten. Uruguay bijvoorbeeld is vooral bekend vanwege voetbal en Luis Suarez, maar het land is ook een wijnproducent. Bodegas Carrau uit Uruguay zit inmiddels al veertien jaar bij De Monnik. Dat is best bijzonder want toen Hendrik Olde Monnikhof in 1918 met zijn hondenkar champagnepils in Oldenzaal en omgeving verkocht, had hij zeker niet in de gaten dat zijn business zou uitgroeien tot een nationaal opererende drankengroothandel. Bodegas Carrau komt later uitgebreider aan de orde op Winebusiness.nl

Op dit moment staan de 3e en 4e (Hans en Luuk) generatie aan het roer en is De Monnik is uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op drankgebied met meer dan 120 medewerkers. Het assortiment bestaat uit ongeveer 10.000 (!) verschillende soorten drank. Daarnaast importeert De Monnik ook wijn en gedistilleerd exclusief voor de Nederlandse markt. De klantenkring bestaat onder andere uit groothandels, retailorganisaties, slijterijen, wijnhandelaren, speciaalzaken en horecagelegenheden uit heel Nederland.

Die kwamen allemaal op 4 maart naar Kamerik. Voor degenen die met de trein kwamen, was er een shuttledienst. De importeurs stonden allen in een grote zaal en vanaf de opening om elf uur in de ochtend was het snel een drukte van jewelste.

Van Golan Heights, Angelo Negro, Bodegas Carrau, Phebus, Rapeneau tot en met Alvi’s Drift uit Zuid-Afrika. Alle huizen waren present. Gasten konden daarnaast deelnemen aan een golf-clinic en Robert Handjes en Barbera Verbeek presenteerden workshops over onder andere de invloed van de grootte van het glas op de wijn en het nieuwe wijnhuis Bernard-Massard uit Luxembourg.. Het personeel van Kameryck leegde aan een stuk de spuugbakken (heel belangrijk!) en bood fingerfood aan.

Het was een memorabele dag. Tot ieders vreugde scheen ook nog eens de zon.

ChvZ

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl