Nahe | Weingut Zwölberich

Wijnhuis Zwölberich is een familiebedrijf sinds 1711. Sinds ruim 20 jaar heeft Zwölberich volledig ingezet op biologische en biologisch-dynamische wijnbouw. Het voldoet hiermee aan het strenge Demeter-keurmerk. Centraal bij Zwölberich staat de hoge kwaliteit. Zwölberich garandeert een minimale bewaarbaarheid van alle wijnen vanaf 7 jaar vanaf het oogstjaar mits onder de juiste condities bewaard.

Dit bijzondere wijnhuis is gelegen in de beroemde Nahe streek. Nahe telt om en nabij de 4.000 hectare, voor driekwart beplant met wit waaronder riesling, müller-thurgau, silvaner. Het resterende kwart is beplant met blauw waaronder dornfelder, spätburgunder en blauwe portugieser.

Zwölberich kent verschillende bodems waarop wel 12 verschillende druivensoorten groeien. Afgezien van de voor de Nahe streek typische druivensoorten rood en wit Burgunder, Riesling en Silvaner heeft men ook auxerrois en St. Laurent in het assortiment. De wijnen worden al meer dan 20 jaar op biodynamische wijze geproduceerd, zowel Vegan als Demeter.

De bio-dynamische filosofie moet leiden tot natuurlijke wijnen van de hoogste kwaliteit en met een geweldige smaak. De wijnen van Zwölberich winnen regelmatig prijzen en scoren altijd hoog bij wijnrecensies.

Zwölberich maakt klassewijnen. Op 33 hectare produceren zij 30 verschillende wijnen van riesling, sylvaner, auxerrois, weissburgunder. Rood kent o.a. dornfelder, regent en spätburgunder.

Zwölberich is een aanrader.

De wijnen waren te koop bij de Wijnen van Heintz – Hartmut Heintz is de eigenaar van Zwölberich – maar die ermee gestopt. Onduidelijk wie ze nu verkoopt.

Online zijn ze wel te koop via Zwölberich

 

 

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl