NK Blindproeven | 29 augustus

Het NK Blindproeven, ook bekend onder de naam Concours Le Vin en Direct, vindt dit jaar plaats op zondag 29 augustus, wederom in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg.
Dit jaar strijden maar liefst 25 teams van 4 proevers om de hoogste eer, de Nijhuis wisseltrofee én uitzending naar het WK Blindproeven in Frankrijk, een initiatief van La Revue de Vins de France.

Deze unieke competitie mag, sinds haar start enkele jaren geleden, rekenen op brede belangstelling van wijnproevers uit de horeca, handel en particuliere sector. Vinologen, sommeliers, wijnhandelaren en leden van wijnclubs vormen de kern van de competitie en komen sinds 2018 elk jaar samen om hun proefkunde te testen en Nederland te mogen vertegenwoordigen bij de internationale wedstrijd.

De hoofdprijs van maar liefst € 2500,00 is ter beschikking gesteld door premium partner Le Vin en direct, importeur van diverse exclusieve wijnhuizen. Ook de winnaars van het zilver en brons wacht interessante prijzen, terwijl de sportieve prestaties van alle andere deelnemers eveneens gepaste aandacht krijgen.

Na de wedstrijd kunnen de deelnemers genieten van een aanvullend programma met wijnen, koffie, kazen, wijnaccessoires en nog meer wijnen, terwijl een muzikaal intermezzo voor luchtig vermaak met een knipoog naar wijn zorgt.

De organisatie van het NK Blindproeven is als vanouds in handen van Nijhuis Consultancy & Services, bijgestaan door teams van de Horeca Academie en andere partners en vrienden van het NK.

Tijdens de wedstrijd dienen de teams van 12 wijnen de samenstelling, de herkomst, de appellatie, het oogstjaar en de producent te bepalen. De selectie bestaat uit zes witte en zes rode wijnen, variëren van mousserend tot stil en van droog tot zoet en versterkt, afkomstig uit alle delen van de wijnwereld.

De jury bestaat uit Fred Nijhuis, initiatiefnemer van het NK, en Magda van der Rijst, beiden nationaal en internationaal erkend als zelfstandige professionals.

Nederland telt diverse proefwedstrijden voor professionele en particuliere wijnconnaisseurs, waarbij het Concours Le Vin en Direct, het NK Blindproeven, zich onderscheidt door de jarenlange ervaring van de volstrekt onafhankelijke organisatie en het internationale karakter van deze wedstrijd voor teams op het hoogste kwaliteitsniveau.

Het Concours Le Vin en Direct, het NK Blindproeven, is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services in samenwerking met partners en vrienden van het NK: Le Vin en direct, Fotostudio Ingrid Driessen, AuviMedia, Spiegelau/Bender Food Supply, Coravin, Boot Koffie, Bourgondisch Lifestyle, Cecchi, PR Vino, Sherry D.O., Restaurant Céline, Aqua San Felice, de Horeca Academie, Saskia Schurink, Cantina della Volta, Winelife, Gault&Millau, De Smaak van Italië, SMAAKmag, Informatiebureau voor Duitse wijn en Wijncabaret De Aimabele Schoften.

Het WK Blindproeven vindt dit jaar plaats op 02 oktober 2021 in het Palais des Papes te Avignon.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl