Neleman | Sharefunding met succes afgerond

Neleman Organic Vineyards coöperatie heeft in drie verschillende sharefunding rondes een totaal bedrag van €5.000.000 opgehaald. Dit is een Nederlands record. In ronde 1 kreeg Neleman 938 nieuwe eigenaren die maar liefst 1 miljoen euro investeerden. Daarmee werden schulden afgelost voor onder meer de grond in Spanje. En ontstond er ruimte voor groei. Met het geld van de tweede sharefunding ronde werden diepte-investeringen gedaan. Onder meer in een eigen warehouse in Zutphen, in de verduurzaming van de bodega in Spanje en in het assortiment. Neleman maakt nu niet alleen biologische wijn in Spanje maar ook in Frankrijk en Italië. Dit spreekt een geheel nieuwe doelgroep aan.

Toenemende vraag naar biowijn
De groeispurt gaat verder, in antwoord op de toenemende vraag naar biologische kwaliteitswijnen zijn zes nieuwe Neleman wijnen in de schappen van meer dan 700 Jumbo-vestigingen geplaatst en heeft Hema twee Neleman wijnen toegevoegd aan het al bestaande assortiment van Neleman. Ook in de natuurvoeding en speciaalzaken groeit de vraag naar Neleman wijn en de export gaat inmiddels naar 30+ landen.

De vraag naar biologische wijn wordt steeds groter. Het assortiment biologische Neleman wijnen groeit mee. Daarom wil Neleman een bottelarij in Spanje overnemen om de keten van druif tot fles nóg korter en efficiënter te maken.

Verduurzaming
De teller stond na ronde 2 op 2.506 mede-eigenaren. Doel is 10.000 mede-eigenaren in 2023. Zodat er nóg meer en sterker invloed uitgeoefend kan worden op de wijnwereld om sneller te verduurzamen. En om nog meer wijnen te maken en het merk Neleman breder te lanceren, in Nederland en daarbuiten.

Samen met CarbonCloud – bekend van Oatly – is de CO2-uitstoot per gemaakte fles wijn in kaart gebracht en nu wordt gewerkt aan concrete vervolgstappen: niet alleen compenseren maar vooral ook reduceren en op weg naar CO2-negatief.

Over Neleman
Derrick Neleman is oprichter en eigenaar van Bodegas Neleman en uitgeroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van 2020. Bodegas Neleman en de wijngaarden zijn gelegen in Casas del Rey in een van de hoogstgelegen gebieden in de regio Parque Natural de las Hoces del Cabriel, deels Unesco Biosfeerreservaat. Het wijnhuis is schitterend gerenoveerd en wordt nog steeds verder verduurzaamd. Inmiddels maakt Neleman ook biowijn in andere Spaanse wijnregio’s als Rioja, Ribera del Duero en Navarra én in Frankrijk en Italië.

Over Eyevestor
Eyevestor is een online sharefunding platform waar organisaties hun eigen vermogen kunnen plaatsen, digitaliseren en verhandelen en op deze manier van hun stakeholders ambassadeurs maken.

Bron: pb

 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl