NZ wijnexport stijgt

NZ wijnexport blijft stijgen

vintage wine sold for 75 000 469De positieve vooruitzichten op een oogst van uitstekende kwaliteit, hebben te maken met het prachtige zomerweer van de afgelopen maanden. De warme, droge zomer van 2015 heeft absoluut bijgedragen aan de groei en het rijpen van de druiven. Nu de herfst langzaam intreedt, voorzien wij een uitstekende, zij het kleinere, oogst in al onze wijn producerende regio’s’, aldus Philip Gregan, CEO van New Zealand Winegrowers.   De wijnexport van Nieuw-Zeeland is gestegen tot recordhoogte.

Met een waarde van $ 1.37 miljard Nieuw-Zeelandse dollars, een stijging van 8,2%, is wijn het op vijf na grootste exportproduct van het land. Nederland is één van de belangrijkste exportmarkten voor Nieuw-Zeelandse wijnen. De exportwaarde steeg het afgelopen jaar dan ook met maar liefst 25%. De sterke vraag vanuit belangrijke markten is een goed voorteken voor de wijnmakers, die nu volop bezig zijn met de oogst van 2015. ‘Hoewel we verwachten dat de oogst van 2015 aanzienlijk kleiner zal zijn dan vorig jaar, wordt de omzet komend jaar op peil gehouden door de voorraad van het oogstjaar 2014’, vult Gregan aan.

International Sauvignon Blanc Celebration 2016

Er is geen twijfel over mogelijk dat Sauvignon Blanc bijzonder is, zeker in Nieuw-Zeeland. Dit druivenras is verantwoordelijk voor de ontdekking van Nieuw-Zeeland als wijnland. Maar liefst 85% van alle geëxporteerde wijn uit Nieuw-Zeeland is Sauvignon Blanc.

Om de Sauvignon Blanc nog meer onder de aandacht te brengen, wordt in februari 2016 de International Sauvignon Blanc Celebration (ISBC) georganiseerd in Marlborough. Van 1 tot en met 3 februari 2016 staat dit druivenras in de spotlights. Philip Gregan: ‘De International Sauvignon Blanc Celebration biedt iedereen in de wijnwereld de kans om samen te komen in Nieuw-Zeeland, om meer te leren over en te genieten van ’s wereld meest toonaangevende Sauvignon Blanc wijnen.

Vrijdag 24 april 2015 – Sauvignon Blanc Day #SauvBlanc

Naast de Sauvignon Blanc Celebration, die in 2016 plaats vindt, wordt dit jaar voor de zesde keer de International Sauvignon Blanc Day georganiseerd. Vrijdag 24 april 2015 zal in het teken staan van de Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc met proeverijen en acties in diverse wereldsteden. Iedereen wordt gevraagd op die dag te genieten van een #SauvBlanc en dit te delen op social media.

Over New Zealand Wine

New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sectorbrede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl