Okhuysen 145 jaar

Afscheid Louis Kat

 

louis katZondag 10 juni vierde Wijnkoperij Okhuysen haar 145-jarig bestaan en nam het bedrijf officieel afscheid van oud-directeur Louis Kat. Maar liefst  2.000 bezoekers en 35 buitenlandse wijnproducenten met hun wijnen, maakten de Lustrumproeverij een ongekend succes. Wat de Lustrumproeverij extra bijzonder maakte, was het afscheid van Louis Kat. Maar liefst  36 jaar stond Okhuysen onder de bezielende leiding van Kat.

Een tijd waarin het bedrijf uitgroeide tot één van de meest gerenommeerde en vernieuwende wijnimporteurs van Nederland. Als wijninkoper bracht Louis Kat veel nieuwe streken en kwaliteitswijnen onder de aandacht van de wijnliefhebber. Zijn invloed op de Nederlandse wijnmarkt is groot geweest, en zijn schat aan wijnkennis een inspiratie voor vele liefhebbers en professionals. Dit werd eens te meer bevestigd door de lovende woorden van oud-collega Rob Zey die Louis Kat namens het Productschap Wijn de Zilveren Wijnpenning uitreikte, ter ere van zijn grote verdienste voor de Nederlandse wijnwereld.

 

Het prachtige Landgoed Duin & Kruidberg bleek eens te meer een ideale locatie voor een dergelijk omvangrijk evenement. Ondanks de grote drukte, die op het hoogtepunt van de dag hier en daar tot opstoppingen leidde, genoten de vele enthousiaste proevers volop. Geholpen door het mooie weer boden de prachtige tuin en het terras van het landgoed een heerlijke plek om even uit de drukte te ontsnappen. Tijdens de dag vond tevens de officiële presentatie van de ‘Cuvée Jubilées’ plaats, die met groot enthousiasme werden ontvangen. Drie verschillende domeinen was de eer toebedeeld om een speciale creatie  voor dit doel te produceren. Dit waren Bodegas Can Feixes uit de Penedès uit Spanje, die een bijzondere Cava componeerde, Staete Landt uit Marlborough, Nieuw-Zeeland met een uitbundige Sauvignon blanc en Fonterutoli uit Toscane, Italië met een aristocratische rode wijn op basis van voornamelijk sangiovese.

ruinart 012

De aanwezige wijnproducenten waren unaniem in hun feedback dat zij niet eerder een evenement hadden meegemaakt op een dergelijk grote schaal en van een dergelijk hoog niveau, niet in de laatste plaats dat van de bezoekers, die in hun ogen zeer kundig en geïnteresseerd overkwamen. Middelpunt van de belangstelling was toch wel Louis Kat die veel lof en erkenning oogstte voor zijn vele jaren van grandioos werk in de Nederlandse wijnhandel en voor het opbouwen van Okhuysen als topimporteur en distributeur.

Foto’s: Xavier Kat, Louis Kat, Rob Zey en de rij bij Duin- en Kruitberg


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl