Oogst Nieuw Zeeland 34% groter dan 2015

De druivenoogst van 2016 in Nieuw-Zeeland zit er op. Door het hele land zijn druiven van hoge kwaliteit geplukt. Producenten profiteerden van een uitstekende zomer en vroege herfst met volledige rijping en smaakontwikkeling van de druiven als positief gevolg.

‘Toen de oogst startte, hoopten telers en wijngaarden op een grotere vintage’ zegt de New Zealand Winegrowers CEO, Philip Gregan. ‘Het afgelopen jaar nam de vraag naar ons belangrijkste exportproduct alleen maar toe; dat tezamen met de kleine oogst in 2015 zorgde voor een steeds beperkter aanbod. Omdat we deze zomer goed weer hebben gehad waren de verwachtingen voor deze oogst hoog’.

Export 13% gegroeid

De 436,000 ton aan druiven die dit jaar zijn geoogst zullen een welkome stimulans zijn voor de markten, telers en wijnhuizen. De oogst van 2016 is 34% groter dan de kleine oogst van 2015, maar blijft achter bij recordjaar 2014.
‘’De wijnexport van Nieuw-Zeeland wordt nu geschat op een waarde van 1,56 miljoen dollar, dat is een stijging van 13%”. Zegt Gregan. ‘’De opleving van de productie van 2016 zal een impuls geven aan de export ambities van onze sector. De 2016 vintage zal ons zeker op koers houden om ons doel te bereiken: in 2020 een wijnexport van 2 miljard dollar”.

Over New Zealand Wine

New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven en de wijnsector uit Nieuw-Zeeland. Het is een beroepsorganisatie die wordt gefinancierd door de leden zelf. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers en en 700 wijnmakers als. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector. Dit geldt voor juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform en het organiseren van sector brede evenementen zoals de Bragato Conferentie en verschillende New Zealand Wine Awards. New Zealand Wine

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl