Perfecte zomerwijnen | Albert Heijn | Excellent Prosecco

Nu de mussen van het dak vallen, de warmte en de droogte aanhouden, wordt het tijd voor zomerwijnen. Wijnen die doordrinkbaar zijn, niet te zwaar en het gemoed verlichten. De hitte valt sommigen zwaar op het dak tenslotte.

Vandaag reizen we af naar Veneto voor zomerse bubbels afkomstig uit Italië. Prosecco is lichtzoet en wordt gemaakt van de glera. De meeste prosecco wordt in een tank gemaakt en dit is een voordelige methode. Prosecco begint zijn leven als een gewone, droge witte wijn die, zodra hij klaar is, met suiker en gist in een tank gaat. Door de toevoeging van suiker en gist gaat de wijn opnieuw gisten. Daarbij ontstaat koolzuur dat niet weg kan uit het afgesloten vat. De wijnmaker beslist over de druk van het koolzuur. Een spumante, zoals deze AH Excellent Prosecco, bruist volop en heeft een hogere druk dan een frizzante.

Prosecco heeft een DOCG op de heuvels van Conegliano-Valdobbiadene en een DOC in vijf provincies van Veneto en vier van Friulli. De DOCG en de nieuwe naam van de druif, glera, bestaan sinds 2009. Er wordt onnoemelijk veel prosecco gemaakt. In Veneto klagen de bewoners zelfs dat alles is volgebouwd met wijngaarden.

Albert Heijn heeft deze week diverse prosecco’s in de aanbieding, alle tweede flessen halve prijs. Zo staan er ook diverse producten van San Venanzio. Dit zijn kwaliteitsprosecco’s uit de DOCG. Het proberen zeker waard, dit zijn droge en ragfijne mousserende wijnen. We breken hier een lans voor de Excellent Prosecco. In die excellent serie zitten wijnen uit kenmerkende appellations als Bordeaux, Rueda, Touraine, Provence enzovoorts. En dus een DOC Prosecco. Fruitig, prettig zoetje, mooie bubbel. Een perfecte zomerwijn.

AH Excellent Prosecco


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl