Pitt vs. Jolie | Rechtszaak om Miraval

Brad Pitt klaagt zijn ex-vrouw Angelina Jolie aan voor de verkoop van haar aandeel in Miraval. Jolie verkocht haar aandeel Château Miraval aan een oligarch, naar verluidt zonder medeweten van Pitt. Op het moment van de verkoop zei Damian McKinney, CEO van Stoli Group, dat het bedrijf Miraval had gekocht tegen ‘een zeer redelijke prijs voor een geweldig merk’, en voegde eraan toe: ‘We zijn erg blij.

Brad Pitt beweert echter dat de verkoop zonder zijn medeweten heeft plaatsgevonden, een bewering die de basis lijkt te zijn voor de rechtszaak. Advocaten die optreden namens de Hollywood-ster beweren dat het ‘rentmeesterschap’ van de acteur ertoe heeft geleid dat Miraval de rosé-krachtpatser is geworden die het vandaag is. ‘Miraval werd Pitt’s passie – en een winstgevende passie aangezien Miraval onder leiding van Pitt is uitgegroeid tot een internationaal succesverhaal en een van ‘s werelds meest gewaardeerde producenten van rose wijn’, aldus de juridische documenten.

Volgens de documenten droeg Pitt 60% bij toen het paar Château Miraval kocht, terwijl Jolie de resterende 40% betaalde.

De advocaten van Brad Pitt hebben om een ​​juryrechtspraak verzocht.

NL tekst @ChvZ

Bron en verder lezen: TheDB rechtszaak Miral

Onderstaand bericht is van 5 jaar geleden:

Nu de wijngaard van Brad Pitt en Angelina Jolie in Frankrijk te koop staat, is er een stormloop ontstaan op de wijnen van Chateau Miraval. Het stel ging een paar jaar geleden de samenwerking aan met de wijnfamilie Perrin, en bracht een rosé en twee soorten witte wijn uit. Op het label van de flessen, die in de winkel altijd rond de 18 euro hebben gekost, staat de naam Jolie-Pitt vermeld. Volgens horecawebsite Eater gaan de flessen met dat opschrift inmiddels van de hand voor ongeveer 140 euro. Sommige handelaren hebben de prijs op eBay zelfs boven de 900 euro gezet, alhoewel vooralsnog niemand dat bedrag heeft neergelegd voor een fles.

Brad en Angelina kochten Château Miraval in 2012 voor 60 miljoen dollar (bijna 55 miljoen euro). Het landgoed in het zuiden van Frankrijk is ruim 485 hectare groot en heeft naast een wijngaard, een olijfgaard, privémeer en een gracht. De villa die op het landgoed staat telt 35 kamers.

Bron: Telegraaf.nl, hnl.be


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl