Platter’s 2022 | o.a. Benguela Cove Catalina Semillon 5 *****

Deze week heeft Platter’s by Diners Club Wine Guide de langverwachte en prestigieuze lijst bekendgemaakt van wijnen die in de nieuwe editie van 2022 de maximale waardering van vijf sterren krijgen. De Platter’s guide is dé wijngids voor Zuid-Afrikaanse wijnen, die ook wel de bijbel van wijn, wijnhuizen en wijngaarden van de kaap wordt genoemd. Of je nou op zoek bent naar iets speciaals zoals wijnervaringen, of je wilt weten welk Zuid-Afrikaanse wijnhuis echte klassiekers produceert, dan is dit de gids die je in huis moet halen.

Wijnen die de felbegeerde vijfsterrenclassificatie in Platter’s krijgen, moeten een rigoureus proces van beoordelingen met en zonder zicht op het etiket ondergaan door een team van ervaren deskundigen. Wijnen die worden beoordeeld als Superlatief, een Zuid-Afrikaanse klassieker krijgen de hoogste ranking van vijf sterren, gelijk aan 95 punten of beter op de beoordelingsschaal van 100 punten. In de editie van 2022 ontvangen maar liefst 234 wijnen deze onderscheiding.

Rode en witte blends vormen, net als in de vorige edities, de grootste groepen prijswinnaars, met respectievelijk 46 en 27 individuele labels. Chenin Blanc, dat de laatste jaren een opmerkelijke kwaliteitssprong heeft gemaakt, is daarna de grootste categorie met 27 uitzonderlijke wijnen. Chardonnay doet het dit jaar bijzonder goed, met 19 wijnen afkomstig van diverse locaties. Ook Cabernet Sauvignon doet het goed, met 15 wijnen, waarvan de overgrote meerderheid uit de regio Stellenbosch komt. De Benguela Cove Catalina Semillon 2019 vergaarde zelfs 99 punten en daardoor ook 5 sterren

Dit zijn opwindende tijden voor Zuid-Afrikaanse wijnen wat betreft kwaliteit en diversiteit; ze hebben het vermogen om wijnliefhebbers en -verzamelaars over de hele wereld te bekoren, te fascineren en tevreden te stellen. Wij zijn verheugd en zeer trots op onze vijfsterren line-up en willen van de gelegenheid gebruik maken om alle producenten te feliciteren met hun bijzondere prestatie’, zegt Philip van Zyl, waarnemend managing director en redacteur van Platter’s.

Klik hier om de lijst van de vijfsterren wijnen te bekijken of ga naar: <www.wineonaplatter.com/blog/news

Over WoSA
WINES OF SOUTH AFRICA (WoSA) is een non-profitorganisatie die de export van alle Zuid-Afrikaanse wijn naar belangrijke internationale markten promoot. Naast het hoofdkantoor in Stellenbosch, Zuid-Afrika heeft WoSA ook kantoren in Johannesburg, Engeland, Canada, USA, Zweden, China, Nederland en Duitsland.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl