Poot Agenturen valt in de prijzen

Poot Agenturen valt in de prijzen

Poot 2Poot Agenturen BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de wijngroothandel. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende wijn(groot)handel met een ijzersterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Poot Agenturen wordt algemeen gezien als één van de leidende bedrijven en weet haar omvangrijke kennis van wijnen voortreffelijk te combineren met een klant- en service¬gerichte aanpak.

Hierdoor weet zij een zeer grote mate van tevredenheid bij haar klanten te bereiken.’

Poot Agenturen BV is verantwoordelijk voor de export, import en marketing van een breed scala aan wijnen in een groot aantal Europese markten. De onderneming richt zich hoofdzakelijk op slijterijen en horeca- en drankengroothandels. In haar portefeuille zijn alle belangrijke Franse wijnstreken vertegenwoordigd, naast wijnen uit Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Duitsland, Argentinië, Chili, Californië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De nadruk ligt op wijnen in het midden- en hogere segment. Poot Agenturen BV kan daarmee worden beschouwd als een one-stop-shop voor wijnen afkomstig uit de hele wereld, waarbij kwaliteit voorop staat. Door de uitstekende samenwerking met haar leveranciers, kan Poot haar klanten in bijna al hun specifieke wensen voorzien, waaronder desgewenst ook het ontwikkelen van private labels.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Poot Agenturen BV een innovatieve onderneming die continu bezig is om – in samenwerking met partners en klanten – haar dienstverlening verder te verbeteren, onder meer door een nieuwe webshop op te zetten en door het assortiment te blijven vernieuwen en verbeteren.

De redenen van de jury

De jury prijst met name haar kwaliteit (Poot werkt uitsluitend met gerenommeerde leveranciers), vakkundigheid en flexibiliteit, en de hoge mate van servicegerichtheid. ‘Snelle en betrouwbare levering, goede adviezen, de klant op tal van gebieden behulpzaam zijn, dat is waarmee Poot zich onderscheidt van anderen. De meeste Franse wijnen worden af-kelder geleverd en de andere uit eigen voorraad. Efficiënt transport en korte levertijden maken het bovendien mogelijk zonder dure voorraad te werken, waardoor de prijzen concurrerend kunnen zijn. Tot op heden opereert deze wijnhandelaar in de luwte, maar de plannen zijn er om meer op de voorgrond te treden en aandacht te vragen voor de onmiskenbare succesfactoren die Poot hebben gebracht waar zij nu is: aan de top van haar branche. Wat de commissie betreft is daar alle reden voor’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Poot Agenturen BV is een familiebedrijf, opgericht in 1974 en gevestigd in De Lier. Het heeft circa 10 medewerkers en is in heel Nederland actief. Inmiddels is de tijd rijp voor de tweede generatie (broer en zus) om de leiding over het bedrijf over te nemen. Het bedrijf valt op bij de Nominatiecommissie door de uitstekende reputatie die het in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Poot Agenturen door haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de laatste trends en is zij haar concurrenten vaak een slag voor.’

Meer informatie: http://www.pootagenturen.nl/nl/

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl