Ribera del Duero tevreden over oogst

Het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero heeft tussen 17 september en begin november in totaal 125 miljoen kilo druiven geoogst. In totaal waren 8.300 wijnmakers en 315 wijnhuizen samen verantwoordelijk voor de oogst van de 23.200 hectare grond die geregistreerd staat bij de Denominacion de Origen. Tijdens de oogst bleek direct dat de druiven gezond en van uitstekende kwaliteit zijn.

Het groeiseizoen in Ribera del Duero was dit jaar kouder dan normaal, met zelfs nog enkele nachten vorst in mei. Hierdoor kwamen de wijnstokken wat later dan gebruikelijk op gang. Juni was gelukkig een goede maand en in juli begon de hete Spaanse zomer, waarin de druiven zich mooi hebben kunnen ontwikkelen.
We hebben een lange oogstperiode achter de rug. De eerste druiven werden al op 17 september geoogst en nu, begin november, zijn pas de laatste trossen binnengehaald. De omstandigheden waren in oktober perfect om rijpe druiven te oogsten, met maximale temperaturen van 25 graden overdag en koude nachten van rond de 5 graden. Over het algemeen hebben de druiven van de oogst van dit jaar een zeer goede zuurgraad en stevige maar niet overmatige tannines. De wijnen tonen zich in de mond wat frisser dan gebruikelijk.‘, aldus Agustín Alonso, technisch directeur van het Consejo Regulador.

Het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero is de organisatie die verantwoordelijk is voor het behouden van de kwaliteit en authenticiteit van wijnen uit deze regio. Zij zorgen ervoor dat elke fles met het label voldoet aan de strenge kwaliteitscontroles.
Bijna 300 wijnproducenten hebben dit label verkregen, en in 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit Ribera del Duero DO onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, beperkte productie en innovatieve toewijding. De wens om uit te blinken, de ervaring en creatieve houding in combinatie met toewijding, traditie en talent van de wijnproducenten, maken de wijnen uit Ribera del Duero uniek.

Ribera del Duero


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl