Risky grapes: merseguera & bobal | Atance

Het zal je maar overkomen als druif zijnde. Merseguera uit de regio Valencia wordt door The Oxford Companion to Wine weggezet als lacklustre, dat betekent glansloos. In het vuistdikke boek Wine Grapes staat er iets milder uninspiring en dat deze blijkbaar karakterloze druif het goed doet in een blend met malvasia. En dat is precies wat Bodega Mustiguill doet in haar witte Atance.

Bodega Mustiguillo is één van de 34 producenten die hoort tot de Grandes Pagos de España. Het hoogst haalbare voor Spaanse wijnproducenten. De bodega wordt door de internationale pers gerekend tot de top 100 beste wijnproducenten ter wereld. Risky Grapes is hun nieuwe project, waarbij het doel is om topwijnen te maken van inheemse druivenrassen, zoals merseguera, bobal en malvasía. En dat is ze met deze Spaanse witte wijn zeker gelukt. Zo kende Robert Parker al 90/100 punten toe aan deze biologische wijn Atance No. 1, een perfect huwelijk tussen mildheid, crèmigheid, stuivende aroma’s en fijne zuren. 76% merseguera, 24% malvasía aangeplant op 840 meter hoogte. Volledig met de hand geoogst. 13% alc.

Wijnbeurs Atance no. 1

Risky GRapes maakt ook een smakelijke, volle, superfruitige Bobal. Decanter zegt hierover: ‘Charming, dancing wine’. 100% bobal van bush vines op 840 meter hoogte. Volledig met de hand geoogst. 13,5% alc.

Wijnbeurs Atance Bobal

 

Leuk project, die risky grapes!

 

ChvZ

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl