RYPP Wijnfestival | Eén groot wijnwalhalla

Relaxt en met een goed glas in de hand het weekend vieren in bruisend Rotterdam? Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober kun je terecht op RYPP Wijnfestival in De Schiecentrale. In deze monumentale, voormalige elektriciteitscentrale geniet je van verrukkelijke wijnen, smakelijke bites, culinaire verwennerij door topchefs en verrassende belevenissen. Dit jaar gaan we voor nog leuker, fijner én groter, met een extra zaal vol wijnvertier. RYPP Wijnfestival is dé plek om met al je vrienden te proosten!

Meer dan 200 wijnen te proeven
Op RYPP Wijnfestival staan kwaliteitswijnen centraal, van Europese klassiekers tot onbekende druiven of landen. Van bubbels tot natuurwijn en van sherry tot aan wijncocktails. Met meer dan 200 open wijnen is er genoeg te ontdekken. Meteen je wijnkennis vergroten? Laat je dan verrassen met een originele proeverij of masterclass in het Proefpaviljoen. Liever relaxt met een goed glas in de hand het weekend vieren? Niks moet, alles mag! Bierliefhebbers, wees gerust, naast al het wijngeweld is er ook een heerlijk aanbod (speciaal)biertjes.

Culinair genieten
Het culinaire aanbod op RYPP Wijnfestival bestaat uit heerlijke bites en gerechtjes in alle vormen die niet mogen ontbreken naast jouw favoriete wijn. Van pintxos tot oesters en van kaas tot luxere gerechtjes. Liever uitgebreid tafelen en een matching wijnarrangement voorgeschoteld krijgen? Sluit dan aan bij de Chef’s Table en geniet van de signature dishes van de chef. Er is voor ieder wat wils en ook op culinair gebied word je zeker in de watten gelegd.

Rotterdams Kampioenschap Blindproeven
Op RYPP Wijnfestival valt er veel te ontdekken. In de vroegere machinekamer kijk je niet alleen uit over de monumentale hal, maar hier tref je ook ons Proefpaviljoen. Bemachtig een plekje voor een masterclass of thematische proeverij door onze favoriete sommeliers en spijker je wijnkennis zo een beetje bij. Durf je het aan om je proefskills te testen? Doe dan mee met het Rotterdams Kampioenschap Blindproeven en maak kans op de felbegeerde titel, een kranzinnig prijzenpakket en de wisselbeker in de vorm van een muselet. Het Rotterdams Kampioenschap Blindproeven wordt net als vorig jaar gehost door topsommeliers Lukas Wiegman en Thomas Traa van NOTK Wine Bar.

De ultieme (wijn) beleving
Ons complete programma maken we binnenkort bekend, maar je kunt erop vertrouwen dat wij voor de ultieme (wijn) beleving zorgen. Gooi de voetjes van de vloer voor de DJ-booth, ga helemaal los in de Silent Disco, proef wijnen blind of chill op grote hoogte met waanzinnig zicht op de turbinehal. Een ding is zeker, je zult je geen moment vervelen!

Kaartverkoop, openingstijden en locatie
Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.rypp-wijnfestival.nl. De kaarten zijn in verschillende fases te koop vanaf €10,00 in de pre-sale tot €15,00 voor de Late Oogst tickets (exclusief servicekosten).

Openingstijden
Vrijdag 27 oktober: 17:00 – 00:00
Zaterdag 28 oktober: 13:00 – 00:00

Locatie
Schiecentrale
Lloydstraat 5, Rotterdam


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl