Saumur | Château de Montgueret

In de mousserende maand wordt weleens vergeten dat er ook buiten de Champagne regio mooie mousserende wijnen worden gemaakt. Neem bijvoorbeeld de Loire, waar binnen een aantal appellations mousserende wijnen volgens de methode traditionelle worden gemaakt: Crémant de Loire, Vouvray, Touraine en Saumur. En over Saumur hebben we het vandaag, om precies te zijn de Brut Tête de Cuvée van Château de Montgueret.

Château de Montgueret Saumur Brut is een Terra Vitis label. Terra Vitis wijnen worden gemaakt met respect voor mens, natuur en milieu. Er wordt zo min mogelijk ingegrepen in wijngaarden en kelder. Château de Montgueret Saumur Brut Tête de Cuvée heeft net zoals champagnes 18 maanden sur lattes gelegen. De assemblage is van cabernet franc, chardonnay, chenin blanc, grolleau gris en dat geeft al aan dat het stevige jongen is

De Brut heeft een fijne mousse met brioche en gisttonen, en miniem en aangenaam zoetje. De Saumur heeft iets bloemigs, lengte en balans.

Het alcoholpercentage is 11,5 en prijs € 12,95 en dat is geen geld voor deze kwaliteit. Het assortiment kent ook een hele verleidelijke rosé Brut.

ChvZ


Rubriek(en):
Champagne

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl