Slovenian Family Wines

Slovenian Family Wines

Slovenian 1Groupe LFE heeft een nieuwe aanwinst geïntroduceerd: Slovenian Family Wines. De belangrijkste wijnproducent in Slovenië is de coöperatie van Brda, deze werd in 1957 in het hart van de stad opgericht. Hierin zijn 480 families verenigd die met veel liefde druiven verbouwen voor de Slovenian Family Wines. Samen beheren zij 1000 hectare aan wijngaarden. Gemiddeld verbouwt elke familie minder dan 2 hectare en besteedt daardoor veel tijd en zorg aan elke wijnstok. Dit resulteert in een hoge kwaliteit van de druiven en uiteindelijk de wijnen.

Slovenië is de groene parel van Europa, aan de zonnige kant van de Alpen. In dit kleine, maar zeer gevarieerde stukje land tussen de Adriatische Zee en de Pannonische Vlakte werd al 2400 jaar geleden wijn geproduceerd. Door het unieke klimaat, de bodem en reliëfkenmerken, beschouwen experts Slovenië als een van de meest interessante en veelbelovende wijnlanden in de wereld.

Hoewel Sloveense wijngaarden slechts 0,5% van de Europese wijnproductie vertegenwoordigen, behoren de wijnen tot de meest kwalitatieve ter wereld.

Chardonnay

De chardonnay , getooid met een label met de foto van een van de families, is mineralig en knisperig fris. Met een prijs van € 4,99, verkrijgbaar bij de Mitra, heeft de wijn een prachtige prijs/kwaliteit verhouding.


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl