Sommelier | Selectie

Zo pal voor de kerstdagen zijn er altijd leuke dingen op wijngebied. Hoewel het initiatief wat in dit artikel centraal staat, al de tweede selectie is. Wat is de sommelier selectie? Een doos met zes wijnen die zijn uitgezocht uit het assortiment van de Wijnbeurs door bekende sommeliers. In deze versie zitten de persoonlijke wijnfavorieten van één van de beste sommeliers van België, Jazzper Van Papeghem. In de doos zit ook een boekje met recepttips voor bij de wijnen.

In het voorjaar begon Edgar Groeneveld met zijn selectie. Edgar Groeneveld is één van de meest ervaren sommeliers van Nederland. Hij was 20 jaar sommelier van het Koetshuis in Bennekom. Nu is hij al zeven jaar maître-sommelier van Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk. Als geen ander weet hij de juiste combinatie tussen wijn en spijs te maken. Hij kende de Wijnbeurs van naam en van zorgvuldig wijn selecteren via grote proeverijen. Omdat de verkoop online is en de wijnen voornamelijk thuis gedronken worden, leek het hem mooi om ervaring en kennis te delen met passende recepten. Edgar trapte af met Vía Arxéntea Godello-Treixadura (licht en fris), Idisma Drios Assyrtiko (rijk en vol), Domaine de la Grangette Corbières (stevig en romig), Setzer ‘Golden’ Grüner Veltliner (fris en strak), Van Zellers Branco (rijk en complex) en Unico Doppio Langrij (krachtig en vol). Meer wit dan rood, maar dat hoort bij het voorjaar.

In de huidige versie zitten de persoonlijke wijnfavorieten van één van de beste sommeliers van België, Jazzper Van Papeghem. Inclusief recepttips van 2-sterren restaurant De Jonkman in Brugge, waar deze wijnen perfect bij smaken. Meer rood dan wit, maar dat hoort bij deze tijd van het jaar.

De passie voor wijn en lekker eten is er bij Jazzper van Papeghem altijd al geweest. Vooral de laatste tien jaar is hij zich steeds meer gaan verdiepen in wijn en food pairings. En dan kun je je als sommelier geen betere baan wensen. Voor Jazzper zijn er twee dingen absoluut cruciaal: de juiste temperatuur en uiteraard wijn die geschonken op het juiste moment. Helaas drinken we nog veel te vaak onze witte wijn ijskoud (10-12°C is beter) en onze rode wijn veel te warm. Ook een mantra van Winebusiness.nl. Ook doen volgens Jazzper kleine glazen geen enkele wijn recht: ze blokkeren de aroma’s en maken de wijn gesloten..

Jazzper selecteerde La Cova Negra Tempranillo (soepel en boterzacht), Pico Cuadro Original Ribera del Duero (stevig en krachtig, een eetwijn!), Crono Copertino Riserva ( een zwoele negroamoro met een aangenaam), Weingut Würtzberg Schiefe’ Riesling (rijp, sappig en geconcentreerd met rijp fruit), De la Mar el Mero Albariño (fris, tropisch en mineralig) en Château Le Mayne Puisseguin Saint-Émilion (een intense zachte Puisseguin Saint-Émilion met body en rood en zwart fruit en vanille).

Deze feestelijke doos met zes zeer aangename wijnenkost € 89,99 en kan hier besteld worden. In de doos zit ook een receptenboekje voor bij de wijnen.

ChvZ

Foto: EdgasGroeneveld @Wijnbeurs


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl