Stellenbosch | Aslina Wines

Ntsiki Biyela werd in 1978 geboren in KwaZulu-Natal. In 1998 kreeg zij de kans om oenologie te studeren aan de Universiteit van Stellenbosch. Biyela had nog nooit wijn geproefd voordat ze aan haar studie begon, maar begon er al van snel te, ook was ze gefascineerd door de complexiteit van de wijn. Het onderwijs werd voornamelijk gegeven in het Afrikaans, wat voor meer studenten een probleem is als ze het niet spreken, dus leerde Biyela het grootste deel via Engelse aantekeningen.

Vanaf 2004 werd Biyela chief-winemaker bij Stellekaya Wines, daar was ze de eerste zwarte vrouwelijke wijnmaker in Zuid-Afrika werd. In 2009 werd ze uitgeroepen tot Zuid-Afrika’s Woman Winemaker of the Year. In 2017 richtte zij met eigen middelen Aslina Wines op. Aslina is de naam van Ntsiki Biyela’s grootmoeder

In 2017 werd ze door Fortune’s Food & Wine opgenomen in de top 10 van ‘s werelds meest Innovatieve Vrouwen in Eten en Drinken. Op het prestigieuze 2021 Wine Harvest Commemorative Event ontving Ntsiki de Diversity and Transformation Award.

Ntsiki produceert momenteel vier premium lijnen onder het Aslina merk: sauvignon blanc, chardonnay, cabernet sauvignon en umsasane (de Bordeaux blend), met een totaal van 12.000 flessen per jaar. De druiven komen uit verschillende gebieden in de Westkaap – momenteel zijn dat de regio’s Elgin, Stellenbosch en Paarl. Aslina maakt goed geconcentreerde klasse-wijnen met veel diepgang en fruit. Een aanrader!

Afrikcan Wines is in Nederland de importeur.

African Wines Aslina Wines

 


Rubriek(en):
Geen categorie

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl