Toro | El Alma de Gildo

Toro dat in 1987 een D.O.erkenning kreeg, is niet de meest makkelijke wijnregio. Het wijngebied ligt grofweg tussen Ribera del Duero en de Rueda en het kan er godsgruwelijk heet zijn. Toch, er zijn maar weinig wijngebieden die de laatste decennia zoveel aan kwaliteit en populariteit hebben gewonnen als Toro.

Robert Parker schreef eerder over Toro: ‘It is being called one of the last unexploited patches of superior grape growing terroir in Europe, with decades-old vines and a mature winemaking culture. The conditions are right, in terms of nature and of man’. En Garcia voormalig oenoloog van Vega Sicilia zegt het volgende ‘The people investing in Toro already have other bodegas. They know what is necessary to succeed.’

Bekende namen als Vega Sicilia (Pintia), Lurton, Egurren en Teso la Monja hebben nu filialen in Toro. En er zijn nu ook nieuwe initiatieven, mede door de rol van Spanish Palate die een belangrijke voortrekkersrol speelt in Toro.

El Alma de Gildo

El Alma de Gildo is een eerbetoonwijn aan Hermenegildo García, een van de wijste wijnbouwers in de stad Toro. El Alma de Gildo. Gelanceerd in juni 2022, onder regie van Nicola Thornton van Spanish Palate, wordt deze topwijn duurzaam verbouwd. Balans, lengte, intensiteit en complexiteit voor echte fijnproevers. Een label met een paar foefjes en getooid met een easy way topcover.

Het is gen goedkope wijn, om en nabij de 65 Euro en links en rechts in NL verkrijgbaar, maar het is iets unieks, en ontzettend goed van oude wijngaarden (40 – 90 jaar oud) die spaarzaam zijn bebouwd met wijnstokken, met lage opbrengsten en in een kleine oplage ( 12.000).

Top.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl