Stenden Klosse

Peter Klosse lector gastronomie

 

klosseOp donderdag 17 november installeerde Stenden Hogeschool Dr. Peter Klosse als lector Gastronomie bij International Hospitality Management. Centraal staat de nieuwe wetenschappelijke benadering op het gebied van smaak en proeven. Met dit lectoraat zet Stenden de weg open naar verdere verdieping en onderzoek op gastronomisch gebied.

 

Uitdagende taak

Gastronomie heeft betrekking op veel onderdelen van het curriculum van International Hospitality Management Studies. Om succesvol te zijn in hun vak, is het nodig dat studenten vakkundig worden opgeleid en in staat zijn om te zorgen voor een optimale smaakbeleving voor de gast. Dit is een uitdagende taak die nog veeleisender is in een mondiale context met een veelheid aan gerechten en culturen. Het ontwikkelen van kennis waarom voedingsmiddelen en dranken geliefd zijn, verbindt gastronomie met management.

 

Gastronomie en mondiale vraagstukken

Voedselproductie en voedselconsumptie zijn belangrijke kwesties in de samenleving. Gastronomie heeft een directe link met een verscheidenheid aan mondiale vraagstukken, zoals voedselgerelateerde gezondheidsproblemen, voeding en leeftijdsgroepen, industrialisatie, de groei van de wereldbevolking, ethische en milieuaspecten. Het lectoraat zal onderzoek initiëren en coördineren. De resultaten zullen worden toegepast in de praktijk en helpen om educatieve programma’s en de professionalisering van het onderwijs op het gebied van gastronomie een impuls te geven.

 

Klosse is de aangewezen persoon om hier leiding aan te geven. Hij is nauw met de praktijk verbonden met zijn hotel en restaurant De Echoput en de Academie voor Gastronomie, die onder andere verantwoordelijk is voor de training van de sommeliers in Nederland. Voor Stenden gaat hij ondermeer een Masteropleiding Gastronomy ontwikkelen.

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl