Torres albarino

Pazo das Bruxas: Torres-albarino

juli 2014 012 kleinDe allereerste albarino wijn van het Spaanse wijnhuis Torres eert de folklore en natuur van Galicië, het land van de grote bossen ooit bewoond door mystieke en magische wezens.  Hier groeien de allerbeste druiven voor de ‘witte koningin uit Spanje editie’ uit de premium range van het Spaanse wijnhuis. De familie Torres staat bekend om haar verantwoorde en vooruitstrevende manier van ondernemen in een traditionele wereld.

Vooral de constante innovatie op het gebied van duurzaamheid zorgt voor wereldwijde erkenning. Zo ook hier in de Rias Baixas waar de verbouwing van de druif tot in de details voldoet aan de strengste richtlijnen. Het gebied ligt direct aan de kust waardoor het nat en relatief koud is. Om te zorgen dat de trossen niet op de bodem liggen wordt hier de emparradossysteem gehanteerd. Naast praktisch is het ook eens buitengewoon mooi.

Proefnotitie

De Pazo das Bruxas heeft een intense, schitterende glans en een diepe stroachtige kleur met hinten van appelgroen en goudglans. In de neus een intens aroma van fruit, appels en citroenschil. De smaak is fris met zacht en heeft een lange, elegante afdronk.Het is een lichte, frisse albarino, in tegenstelling tot de zxwaardere, riesling achtige versies die ook uit Rias Baixas komen.

De frisse albarino van Torres is een goede combinatie met bijvoorbeeld vis, rauw, gekookt of gegrild. Onze chef denkt dan aan rosé gegrilde tonijn of een volle zachte witte vis. Ook de levendigheid van Pazo das Bruxas past bij een10 ° C. 

De Torres Pazo das Bruxas is in restaurants en speciaalzaken verkrijgbaar vanaf september 2014. Voor verkoopinformatie neem contact op met Oud Reuchlin & Boelen via het informatienummer +31(0)793634800 of bezoek www.orbwijn.nl of http://www.torres.es

Wijnhuis Torres

Sinds de familie in 1870 de eerste wijnranken plantte in Penedès is de naam Torres verbonden met wijn. Al drie eeuwen staat Torres bekend om de kwalitatief hoogwaardige wijnen die het huis op innovatieve wijze en met respect voor het milieu produceert. President Miguel A.Torres en Vicepresidenten Juan M. Torres en Marimar Torres, wier verantwoordelijkheid ook de distilleerderij in Californië behelst, vertegenwoordigen de inmiddels vierde generatie van de familie Torres. Naast Mireia Torres Maczassek en Bodegas Torres Managing Director Miguel Torres Maczassek zijn Arnau Torres Roselló en Cristina Torres representanten van de vijfde generatie. Met dezelfde passie voor wijnen zet de Miguel Torres Foundation, onder voorzitterschap van Mevrouw Waltraud Maczassek, echtgenote van Miguel A. Torres, zich in voor het behoud van het milieu en de bescherming van kinderen door scholen en weeshuizen te bouwen. Bodegas Torres produceren meer dan 50 verschillende merken en zijn wereldwijd actief in meer dan 150 landen. In Spanje heeft Bodegas Torres wijngaarden in Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Jumilla en Costers del Segre en distilleerderijen in Penedès, Priorat, Ribera del Duero en Rioja. Op internationaal niveau heeft Bodegas Torres distilleerderijen in Chili en Californië. Bodegas Torres heeft 1,254 werknemers en realiseerde in 2012 een omzet van 215 miljoen euro.


Bron: persbericht


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl