Torres neemt Albar Lurton over

Bodegas Torres neemt Bodega El Albar Lurton over

Albar LurtonMiquel Torres Maczassek, algemeen directeur van wijnhuis Torres, zegt: ‘Onze filosofie is dat wij het hele proces controleren, van wijngaard tot verkoop. Dit model zorgt ervoor dat wij altijd wijnen van constante en de hoogste kwaliteit aan onze klanten kunnen aanbieden en garant kunnen staan voor de meest optimale zorg voor onze omgeving, de aarde.’ Na een meerderjarige samenwerking neemt het Catalaans wijnhuis Torres nu de 59 hectare van Rueda wijngaard El Albar Lurton over van het Franse bedrijf Francois Lurton.

Het wijnhuis beslaat twee wijnmakerijen van in het totaal 3025m2. De wijngaard bestaat uit 42 hectare verdejo- en sauvignon blanc druiven, en 17 hectare vrij liggend terrein zodat Torres zelf nieuwe aanplant kan verzorgen.De wijngaard is geheel volgens de principes van duurzame landbouw en verantwoordelijkheid voor het milieu beheerd, gelijk aan de visie van Miguel Torres Sr en Jr.

Bodegas Torres is, als toonaangevend wijnmerk, in 150 landen verkrijgbaar. Door de aankoop van dit wijnhuis en deze wijngaarden speelt Bodegas Torres in op een duidelijk toegenomen vraag naar verdejo wijnen en kan Torres de productie van de Verdejoin eigen beheer significant verhogen.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl