USA houdt van NZ wijn

USA grootste markt voor NZ wijnen

FistonichDe Verenigde Staten is de grootste export markt voor Nieuw Zeeland, zo staat te lezen in het jaarlijkse rapport van de New Zealand Winegrowers 2015. De USA importeert voor 372 miljoen dollar, een kwart van de wijnexport van Nieuw Zeeland. Dit is 13% meer dan in 2014. Een verdere groei in de VS en andere landen is voorzien. De Nieuw Zeelandse wijnindustrie verwacht in 2020 voor in totaal 2 biljard dollar te exporteren. We expect further growth in export value in the year ahead, but volume growth will be constrained due to the smaller 2015 harvest’ aldus Steve Green, voorzitter van de New Zealand Winegrowers.

Mr Green benadrukt dat om meer te blijven exporteren Nieuw Zeeland zijn reputatie moet houden van onderscheidende kwaiteitswijnen. ‘Our premium reputation remains the greatest collective asset for New Zealand wine, and underlies the high average price our wine commands in global trade’.

De export van Nieuw Zeelandse wijn bereikte een nieuw record % 1.42 miljard, 7% meer dan in 2014. In waarde neemt wijn de zesde plek in op de exportladder.

Foto: Sir George Fistonich van Villa Maria

Het jaarrapport kan hier gelezen worden: http://www.nzwine.com/info-centre/


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl